Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Casele sau mașinile nu vor mai putea fi cumpărate cu banii jos. Statul dorește limitarea plăților în numerar între persoanele fizice

Publicat

bani Casele sau mașinile nu vor mai putea fi cumpărate de către români, cu banii jos. Statul dorește limitarea plăţilor zilnice între persoanele fizice la 10.000 de lei, iar între firme la cel mult 5.000 de lei. Ceea ce depășește aceste sume vor fi efectuate prin conturi bancare. Totodată, în timp ce românii sunt trimişi la bancă pentru a face tranzacţii, statul refuză să îşi modernizeze sistemul de plăţi electronice.

Banii lichizi sunt o sursă importantă de evaziune, pentru că sunt greu de urmărit și de impozitat, potrivit reprezentanților Ministerului de Finanțe. De aceea, se dorește impunerea unor praguri, de 10.000 de lei între persoanele fizice și 5.000 de lei între companii. Potrivit consultanților fiscali, pentru a reduce numărul tranzacțiilor la negru, contează cum vor fi puse în aplicare aceste prevederi.

Totodată, potrivit specialiștilor în tranzacții electronice, statul a rămas în urma comercianților în privința plăților cu cardul. Singurul progres s-a făcut odată cu introducerea platformei ghiseul.ro, prin care persoanele își pot plăti online impozitele locale, însă sunt puțini cei care își plătesc taxele prin acest sistem.

În 2014, românii au făcut 400 de milioane de tranzacții cu cardul. Peste 60% dintre acestea au fost pentru plata facturilor, înregistrându-se zilnic, în medie, 10.000 de români care intră pe internet să-și plătească facturile.

Potrivit noilor reglementări, care vor intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, persoanele care vor face plăți peste plafoane riscă amenzi de 10 la sută din ceea ce depășește plafonul.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax