Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă, locul II la categoria Best Winery Acomodation în cadrul Romanian Top Hotel Awards

Publicat

Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă a obținut locul II la categoria Best Winery Accommodation la gala anuală Romanian Top Hotel Awards 2023. În cadrul căreia se acordă premiile excelenței în industria hotelieră, a turismului și ospitalității din România.

„Este o recunoaștere care ne face mândri pentru că în doar 3 ani de la deschiderea pentru public am reușit să punem în valoare un loc unic, plin de istorie și de farmec, și să creăm experiențe memorabile.

Acest premiu ne obligă să ținem standardele sus, așa cum i-am obișnuit pe oaspeții noștri”, au transmis joi reprezentanții companiei Jidvei.

Istoria Castelului Bethlen – Haller

Castelul Bethlen-Haller a fost construit în stil renascentist de tatăl cancelarului Transilvaniei, Miklos Bethlen, între anii 1560 – 1624. Având patru turnuri amplasate în cele patru colțuri, castelul a fost construit după modelul celor de pe valea Loirei.

Acesta a fost gândit ca un castel de vânătoare și agrement, nicidecum ca o reședință cu scop de apărare, de aceea atestarea în documentele vremii este destul de săracă.

De-a lungul timpului, castelul a trecut prin numeroase transformări: construcția actualei clădiri a fost finalizată în anul 1624, iar între anii 1769-1773, castelul a fost reamenajat în stil baroc.

Mai multe castele din Transilvania sunt denumite după familia Bethlen. Miklos Bethlen a fost cancelar al Transilvaniei, iar Gabor Bethlen, provenit dintr-o altă ramură a aceleiași familii de nobili maghiari, a fost principe al Transilvaniei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax