Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Câștigătorii Festivalului concurs de interpretare a cântecului popular românesc ”Felician Fărcașiu” de la Sebeș, ediția 2019

Publicat

Municipiul Sebeș a găzduit cea de-a XVII-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Felician Fărcașiu”, manifestare așezată sub cupola celebrării memoriei și operei marelui interpret de muzică populară, născut la Sebeș, Felician Fărcașiu (1920-1977). Evenimentul a avut loc în perioada 1-3 noiembrie 2019. 

Pentru ediția din acest an, nu mai puțin de 30 de tineri interpreți de muzică populară (reprezentând 15 județe și 22 de zone etnografice diferite), cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, s-au înscris în competiția pentru obținerea unui premiu în cadrul festivalului.

Vezi și: Moartea unui artist din Alba. Felician Fărcașiu s-a prăbușit după 27 de biss-uri, la un concert

În urma preselecțiilor, un număr de 22 de soliști au intrat în concursul festivalului, iar dintre aceștia, 8 au obținut următoarele premii:

Marele Premiu al Festivalului Național „Felician Fărcașiu: BIANCA-ȘTEFANA ȘUȘMAN (județul Alba)

Premiul I: ȘTEFAN-ALEXANDRU NEGRU (județul Bacău)

Premiul II: LUIZA ELENA TURCU (județul Dolj)

Premiul III: CĂTĂLINA ROTARU (județul Suceava)

Premiul pentru interpretarea unei melodii din repertoriul lui Felician Fărcașiu: SEBASTIAN-MIHAI ȘERBAN (județul Mureș)

Premiul de popularitate: ALINA-NICOLETA ANDREI (județul Alba) și PAUL ONEȚIU (județul Alba)

 

Pe lângă cele șase premii ale festivalului, au mai fost acordate două premii speciale, din partea partenerilor evenimentului: Premiul Radio România Regional (acordat concurentului Sebastian-Mihai Șerban-județul Mureș) și Premiul Special al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba (acordat concurentei Diana-Izabela Marin-județul Mureș).

Bianca-Ștefana Șușman, câștigătoarea Marelui Premiu al Festivalului Național „Felician Fărcașiu”, este o tânără interpretă de muzică populară, studentă a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Originară din Ciugud, județul Alba, Bianca-Ștefana Șușman și-a creat propriul drum în lumea muzicală, numele său fiind legat de participarea la prestigioasele festivaluri de folclor din Alba-Iulia, Abrud, Cluj-Napoca, Deva, Ocna Mureș etc., toate încununate de obținerea unor premii fruntașe sau chiar de marile premii ale acestora. În cadrul festivalului de la Sebeș, Bianca-Ștefana Șușman a prezentat în fața juriului și a publicului două melodii, un cântec doinit („Io le-am zâs ochilor mei”) și un cântec ritmat („Iubește-mă bade drag”).

Reamintim faptul că prestația concurenților a fost evaluată de un juriu, prezidat de maestrul Grigore Leșe, compus din doamnele Niculina Stoican, Elize Stan, Gabriela Rusu-Păsărin, Doina Ișfănoni, Adriana Comșa-Haber și domnul Alexandru Pal.

Festivalul-Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Felician Fărcașiu” a fost organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Radio România Regional, Radio România Cluj, TVR 3, TVR Târgu-Mureș și Etno TV.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax