Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Câştigul salarial mediu net, de 1.606 lei, în iunie, în scădere faţă de luna precedentă. Cele mai mici venituri, în domeniul hotelier

Publicat

Câştigul salarial mediu brut de 2.219 lei în luna iunie a fost cu 0,3% mai mic faţă de luna precedentă, potrivit datelor INS.  În ceea ce priveşte câştigul net, acesta a fost de 1.606 lei, cu 5 lei mai puţin comparativ cu luna mai. Cele mai mari câştiguri au fost înregistrate în extracţia petrolului şi a gazelor naturale (4.049 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (880 lei).

„În luna iunie 2013, nivelul câştigului salarial mediu net a înregistrat, în aproape egală măsură, atât creşteri cât şi scăderi faţă de luna precedentă. Creşterile câştigului salarial mediu net faţă de luna mai 2013 din sectorul economic s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime pentru performanţă), sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă), dar şi realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte). De asemenea, creşterile câştigului salarial mediu net se datorează şi disponibilizărilor de salariaţi cu câştiguri salariale mici, în unele activităţi economice”, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în fabricarea băuturilor (14%) şi a ţigărilor (12,3%), iar cele mai accelerate scăderi în producţia de autovehicule (9,4%) şi în extracţia cărbunelui (8,2%).

În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare creşteri ale câştigului salarial mediu faţă de luna precedentă în administraţia publică (0,2%) şi sănătate şi asistenţă socială (0,6%). În învăţământ s-a înregistrat o scădere a câştigului salarial mediu net (1,6%) ca urmare a reducerii sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacanţei şcolare.

Comparativ cu luna iunie a anului precedent, câştigul salarial mediu net a crescut cu 3,5%.

Sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax