Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Castrul Roman din Alba Iulia și Galeriile Romane din Roșia Montană, selectate de Ministerul Turismului pe „Ruta împăraților romani”

Publicat

Castrul Roman din Alba Iulia și Galeriile Romane din Roșia Montană, două situri arheologice importante din județul Alba pentru perioada romană, vor face parte din traseul turistic „Ruta Împăraților Romani”. Cele două situri, alături de alte trei din România, au fost selectate de Ministerului Turismului prin Autoritatea Națională pentru Turism și Asociația „Mioritics Romania”, în Rutele Culturale din zona inferioară și de mijloc a Dunării, din care face parte și „Ruta Împăraților Romani”.

Din România au fost propuse 13 situri, evaluate pe baza criteriilor întocmite de compania Horwath HTL Croația – specializată în studii și cercetări de piață în turism. În urma evaluărilor au fost desemnate câștigătoare cinci situri: Alba Iulia – Castrul Roman, Roșia Montană – Galeriile Romane, Sarmizegetusa – Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica, Constanța – Cetatea Histria și Adamclisi.

Acest proiect internațional este finanțat din fonduri europene cu sprijinul Comisiei Europene, prin Programul cadru pentru competitivitate și inovație (CIP) și Programul pentru inovație și antreprenoriat (EIP). El este parte a cererii de proiecte lansată de Comisia Europeană, Trans-national Cooperation Projects on European Cultural Routes.

Obiectivul principal îl constituie diversificarea ofertei turistice europene și creșterea vizibilității zonei Dunării inferioare și de mijloc, ca o destinație atractivă și durabilă, prin dezvoltarea a două rute culturale în România, Bulgaria, Croația și Serbia: Ruta împăraților romani și Ruta vinului.

„Beneficiile directe sunt în primul rând de promovare turistică și consolidare a poziției orașului nostru pe harta turismului cultural european. Este evident că titluri precum EDEN sau acest demers sunt acțiuni concrete prin care notorietatea patrimoniului cultural istoric de care dispunem se va traduce în creșterea numărului de turiști”, a precizat primarul Mircea Hava.

Prima acțiune de promovare a acestui proiect o constituie prezența acestor situri la Târgul de Turism de la Berlin, în cadrul Centrului Dunărean de Competențe – Belgrad. Cu această ocazie va fi lansat site-ul de internet al Rutei împăraților romani, „danube.travel”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Anda

    miercuri, 13.02.2013 at 17:56

    noroc ca s-au reabilitat galeriile romane gratie investitiei importante realizate de rmgc, ca altfel degeaba propunea ministerul aceasta ruta, daca nu aloca si bani pentru restaurarea monumentelor!

    • gica

      vineri, 15.02.2013 at 10:34

      Este vorba de galeriile romane din incinta mine de stat.

  2. fookyaa

    joi, 14.02.2013 at 17:01

    Astia de stau intr-un birou frumos amejanat la primarie si care propun proiecte de „creşterea numărului de turisti” cunosc la fel de mult despre turism, cat noroi are sub unghii o broasca. Pai ce patrimoniu culturam istoric sa le oferim turistilor europeni?!! kitschul de cetate si castru roman, vechii de sute de ani, si reconditionate dupa planurile de acum celebrilor franchini – sabau – florea. Daca tot le-au blindat de bar-uri, pub-uri, terese si cafenele, eu zic ca le pot inscrie intr-un traseu al bautorilor profesionisti din regatul unit? Cat de tare!?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax