Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât ar costa împodobirea bradului de Crăciun

Publicat

Împodobirea bradului de Crăciun este un ritual respectat cu sfinţenie în casele românilor, dar chiar şi această frumoasă tradiţie îşi pierde din strălucire, când omul se vede obligat să aleagă între podoabe de sărbători şi mâncarea ce o vor pune pe masă. Pomii de iarnă scoşi la vânzare în pieţele din Alba Iulia au preţuri ce pornesc de la 13 lei (pentru un brad de 0,70 m) şi ajung până la 500 de lei, în funcţie de înălţime şi tip, iar, dacă la această sumă se adaugă şi preţurile ornamentelor de Crăciun, se obţine un total ce poate depăşi salariul minim pe economie al unui bugetar.

În sprijinul albaiulienilor care păstrează tradiţia şi care încă nu au împodobit bradul de Sărbători, am calculat, în linii mari, cam cât ar costa cu totul un pom de Crăciun, sub care să aşezăm, cu mândrie, cadouri. Dacă ar fi să cumpărăm un pom de înălţime medie (1,50-1,80m), am lăsa la comerciant suma de aproximativ 100 lei, iar la această achiziţie putem adăuga încă minimum 100 de lei pentru globuri şi podoabe. Instalaţiile luminoase sunt vândute la preţuri cuprinse între 14 lei şi 50 de lei, iar beteala şi şiragurile decorative – la sume ce variază între 3 lei şi 19 lei, fiecare. Un suport de brad se vinde, în aceste zile, în pieţe, cu 11 lei, iar în magazine pot fi găsite chiar şi la suma de 90 de lei.

Un total al sumelor prezentate mai sus ne arată că împodobirea bradului de Crăciun ar putea costa între 250 lei şi aproximativ 600 de lei, în funcţie de pretenţii. Trebuie să specificăm că aceste preţuri sunt orientative şi nu includ decoraţiunile de lux şi brazii importaţi, care sunt scoşi pe piaţă la câteva mii de lei.
Acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să vă urăm „Sărbători fericite” şi spor la împodobit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax