Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât ar putea costa vaccinul anti-COVID și când ar urma să fie disponibile primele doze pentru români


Publicat

Vaccin, gripa

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre companiile care sunt pregătite să ofere un vaccin anti-COVID-19 , dar și despre momentul în care în România vor fi livrate primele doze.

Vaccinul anti-COVID ar putea costa între 5 euro și 20 de euro, a spus Rafila la postul de televiziune Antena 3

„Cred că până la sfârșitul anului, vor ieși cel puțin două vaccinuri. Prețul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila a vorbit și despre despre companiile care sunt pregătite să ofere un vaccin. Potrivit acestuia, în decembrie 2020 ar putea să apară cel puțin două vaccinuri, produse de cele patru mari companii AstraZenaca, Sanofi GSK, Moderna și Pfizer.

sursă: digi24.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Tablete de ultimă generație pentru consilierii locali din Alba Iulia. O parte din cele vechi nu mai mergeau sau erau distruse

Publicat

Consilierii locali din municipiul Alba Iulia vor avea tablete noi pentru ședințe. Primăria a cumpărat recent 22 de tablete marca Samsung, cu husă și tastatură, în valoare totală de peste 11.000 de euro. 

Echipamentele mobile de comunicație pentru ședințele Consiliului Local Alba Iulia au fost achiziționate în 28 octombrie, pe platforma SEAP, prin cumpărare directă, ofertantul fiind InfoGrup SRL. Valoarea acestora este de 55.814 de lei (aproximativ 11.451,14 euro).

„Veți primi fiecare câte o tabletă, din partea Primăriei, fiecare consilier, așa cum au avut și consilierii locali din mandatul trecut. Unii le-au predat mai târziu, cinci din ele nu mai funcționau sau nu mai mergea acumulatorul, deci va trebui să luăm altele. Veți primi fiecare câte o tabletă pentru a le folosi doar pentru Consiliul Local. Rugămintea mea e să aveți grijă de ele și să le folosiți doar pentru așa ceva. Din nefericire am găsit și tablete zgâriate, tablete distruse și rugămintea mea este să le folosiți doar pentru ședințele Consiliului Local”, a declarat primarul Gabriel Pleșa, în prima ședință a noului Consiliu Local.

Echipamente achiziționate:

– Tabletă Samsung Galaxy Tab S5e (2019), Octa-Core, 10.5″, 4GB RAM, 64GB, LTE – 22 bucăți (preț de catalog – 2.016 lei/buc.)

– Husă cu tastatură Samsung pentru Samsung Galaxy Tab S5e 10.5 inch T725 – 22 bucăți (preț de catalog – 521 lei/buc.)

Reamintim faptul că la începutul anului 2018, consilierii locali din Alba Iulia au primit Tabletele Lenovo Tab Yoga book yb1-x90L, care au costat în total aproape 63.000 de lei (2.048 lei bucata). Tabletele electronice au înlocuit, cel puțin teoretic, celebrele dosare cu zeci sau chiar sute de pagini printate pe hârtie.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenție șoferi: Rovinieta și peajul nu pot fi achiziționate prin SMS sau online duminică, 1 noiembrie. Precizări făcute de CNAIR

Publicat

rovinieta

CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că în data de 1 noiembrie, în intervalul orar 10:00 – 19:00, vor avea loc lucrări de mentenanță a sistemelor informatice cu care SIEGMCR este interconectat.

Astfel, emiterea rovinietelor și peajelor prin intermediul SMS, sau prin intermediul portalului www.erovinieta.ro și aplicației eTarife nu va fi disponibilă.

Potrivit reprezentanțulor CNAIR, utilizatorii vor pot achita tarifele în punctele de lucru ale distribuitorilor autorizați.

Mai multe detalii pot fi obținute pe site-ul cnadnr.ro, la secțiunile „Cumpără roviniea aici”, respectiv „Cumpără peaj aici”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Anunț: CECCAR Filiala Alba angajează șef birou stagiu și dezvoltare profesională continuă

Publicat

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) – Filiala Alba angajează șef birou stagiu și dezvoltare profesională continuă.

Condiţii specifice și cerințe de participare la concurs:

– studii superioare economice;

– capacitate de analiză şi sinteză;

– abilităţi excelente de organizare, prioritizare şi comunicare;

– rezistenţă la stres, flexibilitate, atenţie la detalii, minuţios, perseverenţă şi disponibilitate pentru program prelungit;

– cunoştinţe Microsoft Office, nivel mediu;

– comportament profesional integru şi conduită ireproşabilă.

Concursul se desfăşoară la sediul Filialei CECCAR Alba din Str. Piata Consiliul Europei nr. 2, bl. 32E, ap. 19, loc. Alba Iulia, jud. Alba, după cum urmează:

– dosarele de înscriere se vor depune până la data 19.11.2020 ora 14:00, la sediul filialei CECCAR Alba;

– proba scrisă, proba de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului si interviul vor avea loc în data de 20.11.2020 orele 10.00, la sediul filialei Alba;

– comunicarea rezultatelor concursului se face prin specificarea menţiunii «admis» sau «respins» prin afişare la sediul filialei CECCAR Alba.

Detalii suplimentare pe site-ul CECCAR filiala Alba: ceccaralba.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Operațiunea „MASCA” în Alba: Amenzi în valoare totală de 7.000 de lei pentru cei care purtau greșit masca sau nu aveau deloc

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost depistate 185 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară. Au fost aplicate amenzi în valoare de 7.000 de lei.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate au participat 196 de polițiști, polițiști locali, jandarmi precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 187 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 107 mijloace de transport, din care 65 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 1.946 de persoane.

Echipele de control au depistat 195 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 7.000 de lei.

Au fost organizate 11 acțiuni punctuale, la care au fost folosite efective suplimentare.

De exemplu, la Alba Iulia, a fost organizată o acțiune cu efective suplimentare, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost verificate 37 de societăți comerciale, au fost legitimate 338 de persoane și au fost aplicate 94 de amenzi pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

La Alba Iulia polițiștii au verificat 27 de mijloace de transport în comun, au legitimat 146 de persoane și au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

La Cugir au fost legitimate 47 de persoane și au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.
La Abrud au fost verificate 31 de societăți comerciale, legitimate 30 de persoane si aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020.

Acțiunile de verificare a modului de respectare a regulilor privind prevenirea răspândirii noului coronovirus vor continua, iar în cazul în care vor fi constatate abateri, vor fi luate măsuri.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție sanitară și să nu se expună la riscuri.

Stimați cetățeni, este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.

Mulțumim tuturor celor care înțeleg că sănătatea este cea mai importantă și respectă regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate