Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât au așteptat românii la intrarea în Grecia, în acest weekend. MAE a monitorizat situația în vămi

Publicat

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin reprezentanții Ambasadei României la Sofia și ai Consulatului General al României la Salonic, a monitorizat, pe parcursul zilelor 17 și 18 iunie 2023, situația din punctele de trecere a frontierei dintre Republica Bulgaria și Republica Elenă, în special PTF Makaza-Nymphaia și PTF Kulata-Promachonas.

În timpul orelor de vârf, timpul maxim de așteptare pentru tranzitarea punctelor de trecere a frontierei a fost de 120 de minute.

Accesul în Republica Elenă prin punctul de trecere a frontierei PTF Kulata-Promachonas se realizează pe 5 benzi, iar cetățenii statelor membre UE, inclusiv cetățenii români, beneficiază de control simplificat.

Reprezentanții misiunii diplomatice și ai oficiului consular au fost pregătiți să ofere asistență consulară cetățenilor români care întâmpină dificultăți, în limitele competențelor.

Menționăm că în această perioadă nu au fost recepționate apeluri din partea cetățenilor români cu privire tranzitul frontierei bulgaro-elene.

MAE subliniază că, în contextul debutului sezonului estival și a creșterii numărului de turiști, este posibil ca timpii de așteptare în punctele de trecere a frontierei să se mărească.

MAE va continua monitorizarea situației din punctele de trecere a frontierei dintre cele două state și reiterează recomandările transmise anterior, disponibile la https://www.mae.ro/node/62146 .

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax