Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cât au costat cele două luni de stare de urgență, în județul Alba. Bugetele pe care le-au avut la dispoziție autoritățile

Publicat

Resursele alocate pentru combaterea epidemiei de coronavirus în județul Alba, în perioada stării de urgență, au fost aproape de 40 de milioane de lei, potrivit unui raport al Curții de Conturi, instituție care a controlat administrațiile publice și spitalele, în această perioadă.

Este vorba despre bani utilizați de unitățile administrativ-teritoriale și de entitățile din subordinea acestora.

16,2 milioane de lei reprezintă bani de la bugetul local și 8,8 milioane de lei de la cel de stat. Alte aproape 8 milioane de lei au fost repartizate de la Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Banii s-au cheltuit în primul rând pentru achiziția de materiale și echipamente, pentru amenajarea spitalelor COVID-19 și pentru realizarea fluxurilor pentru pacienți.

Nu au lipsit nici donațiile, în perioada respectivă, când spitalele din județ se luptau cu o criză acută de materiale sanitare care nu se găseau nicăieri pe piața din România.

Peste 2,2 milioane de lei au fost obținute din sponsorizări în bani și aproape 4,2 milioane din sponsorizări în natură (exprimate valoric).

Citește și: SOLIDARITATE: ”Transavia” va asigura aparatura pentru efectuarea testelor Covid-19, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

Donațiile realizate la momentul oportun de companii precum Transavia, care a asigurat încă din primele săptămâni  aparatura necesară pentru efectuarea testelor Covid-19, la momentul respectiv inexistentă în județ, precum și echipamentele medicale auxiliare: echipamente și măști de protecție, medicamente și alte materiale.

Donații au făcut și alte persoane și entități comerciale din județ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax