Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cât câștigă lunar un agent imobliar. Cei din orașele mari sunt mai bine plătiți, iar volumul comisioanelor face diferența

Publicat

Piața imobiliară a cunoscut un avânt spectaculos în ultimii doi ani, când au evoluat atât numărul de proiecte nou construite, cât și volumele de vânzări. Odată cu acești indicatori, a crescut și numărul de locuri de muncă disponibile în sector, arată o analiză eJobs.

Anul acesta (ianuarie – octombrie), peste 9.000 de joburi noi au fost postate pe eJobs.ro de companiile din imobiliare, cu 28% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai multe au multe au fost scoase de angajatorii din orașele cu activitate intensă pe segmentul de real estate: București, Cluj -Napoca, Timișoara, Iași și sectorul Ilfov.

„Dacă în acest moment asistăm la o perioadă de calm în piață, când cumpărătorii se gândesc de două ori înainte de a face o achiziție și sunt cu ochii pe ce se întâmplă în economie, până nu demult dinamica din acest sector a fost impresionantă, iar asta s-a văzut inclusiv în nevoia de candidați pentru real estate.

Deși mult timp a fost un domeniu care oferea preponderent joburi de entry level și reprezenta o variantă foarte bună de angajare pentru tinerii fără experiență, acum numărul de locuri de muncă disponibile pentru candidații mid level (2 – 5 ani de experiență) și cei aflați la început de carieră este aproape egal.

Salariul mediu din imobiliare

Iar asta nu poate însemna decât un singur lucru: piața a devenit mult mai matură, iar proiectele mai sofisticate”, explică Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial al eJobs, salariul mediu ale celor care lucrează în imobiliare este de 4.000 de lei pe lună.

Agenții imobiliari, cei care compun, de altfel, și cea mai mare parte a angajaților din domeniu, câștigă, în medie, 3.500 de lei, iar evaluatorii imobiliari aproximativ 3.200 de lei.

„Aici, trebuie avut în vedere faptul că vorbim despre business-uri cu o componentă foarte consistentă de vânzări, ceea ce înseamnă, implicit, și comisioane care se adaugă părții fixe din salariu.

Astfel, în orașele mari, un agent imobiliar poate ajunge să câștige și de 3-4 ori mai mult decât salariul fix. În orașele mici, însă, se resimte la nivel de salarii faptul că volumul de tranzacții și proiecte imobiliare, atât rezidențiale, cât și comerciale, este considerabil mai scăzut”, mai spune Bogdan Badea.

Cum se împart salariile din agențiile imobiliare

Cel mai bine plătiți angajați din imobiliare sunt directorii de vânzări, care pot câștiga și 26.000 de lei lunar, managerii tehnici, pentru care au fost raportate salarii de 25.000 de lei sau property managerii (24.000 de lei, în medie).

  • 7,1% dintre cei care lucrează în real estate au salarii mai mari de 10.000 de lei pe lună
  • 11% câștigă între 7.000 și 10.000 de lei.
  • 26,9% au salarii cuprinse între 4.000 și 7.000 de lei,
  • 19,6% între 3.000 și 4.000 de lei
  • 24,4% între 2.000 și 3.000 de lei
  • 11% încasează mai puțin de 2.000 de lei.

În ultima lună, pe eJobs.ro au fost înregistrate aproximativ 30.000 de aplicări pentru locurile de muncă din imobiliare, cei mai activi fiind candidații cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, urmați de cei între 25 și 35 de ani și cei din categoria de vârstă 36-45.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax