Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cât cer salariu tinerii din România la primul job şi cât dau angajatorii. Sectorul IT, printre preferințele absolvenţilor

Publicat

jobAbsolvenții din România au în continuare așteptări salariale peste limita reală pentru primul loc de muncă, în raport cu oferta angajatorilor.

Absolvenții din domeniul economic din România așteaptă un venit anual de 8.700 de euro pentru prima lor poziție profesională, iar viitorii angajați în domeniile IT și inginerie cred că vor câștiga 7.300 de euro, potrivit studiului trendence Graduate Barometer, care a inclus și peste 7.400 de participanți din România.

Dacă absolvenții români speră la un salariu lunar între 600 și 725 euro, companiile locale refuză să angajeze tineri fără experiență, iar cei care o fac totuși, nu oferă salarii mai mari de 300-350 euro.

Veniturile solicitate de tinerii din România reprezintă doar o treime din media așteptărilor salariale ale studenților europeni.

„De-a lungul ultimilor ani, așteptările salariale ale studenților români au continuat să scadă”, afirmă Holger Koch, CEO trendence. ”Doar în Bulgaria sunt mai mici. Cu toate acestea, absolvenții români nu sunt la fel de dispuși să emigreze ca absolvenții din alte țări europene”, se spune în studiu.

Studenții români care iau în considerare căutarea unui loc de muncă în străinătate preferă să plece spre Germania și Marea Britanie.

Chiar dacă sectorul bancar și financiar este în continuare important pentru absolvenții în domeniul economic, sectorul IT începe să reducă decalajul. Absolvenții din domeniul inginerie preferă companiile automotive, iar în afara acestora, preferă sectorul IT atunci când sunt în căutare de potențiali angajatori.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax