Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Cât costă compensarea facturilor la energie. Instituții diferite, evaluări complet diferite: 7 miliarde de lei nu sunt bugetate

Publicat

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri că Agenția Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a estimat impactul schemei de compensare a facturilor de energie la 16 miliarde de lei.

Estimarea inițială, anunțată de un alt ministru, cel al finanțelor, era de 9 miliarde de lei. În aceste condiții nu este clar cum va fi plătită diferența de 7 miliarde de lei, care nu apare în bugete. 

„Eu am văzut o estimare, dată pe surse, a celor de la ANRE de 40 miliarde şi o alta, tot dată pe surse, că am cerut 30 miliarde.

Eu nu spun lucruri public. Schema refăcută şi ulterior recalibrată de ANRE s-a redus de la 40 miliarde la 20 de miliarde şi ulterior la 16 miliarde.

Asta a fost estimarea ANRE. ANRE agregă toate datele împreună cu Ministerul Finanţelor”, a afirmat Virgil Popescu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Ministrul a adăugat că poate relata ceea ce au spus toţi liderii politici şi anume că „ceea ce trebuie plătit se va plăti” a spus Popescu.

Nu sunt singurele măsuri aplicate de guvern fără estimări clare legate de impactul în economie.

La fel se întâmplă și în cazul creșterii salariilor pentru bugetari, când reprezentanții guvernului au spus că impactul va fi măsurat exact după plățile aferente primei luni după majorare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 24.08.2022 at 16:19

    Toate ţările au luat măsuri pentru protejarea populaţiei. numai Dandana dă un contract de 1 miliard altora,că d”aia a fost pus acolo, să servescă alte interese. Şi „deştepţii” de la PSD care promit lapte şi miere tac mâlc. Păi sunteţi părtaşi şi voi măi nenorociţilor !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate