Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cât costă DESZĂPEZIREA pe drumurile județene din Alba, în sezonul de iarnă 2015 – 2016. Contracte valabile până în martie anul viitor

Publicat

utilaje deszapezireÎn sezonul de iarnă de la sfârşitul acestui an şi începutul lui 2016, lucrările de deszăpezire pe drumurile judeţene din Alba vor costa peste 4 milioane lei, inclusiv TVA. Este valoarea contractelor încheiate de Consiliul Județean Alba cu Drumuri şi Poduri Locale (DPL) Alba SA, pentru perioada noiembrie – martie.

Consiliul Județean Alba are încheiat acord-cadru cu DPL Alba SA, pe doi ani pentru lucrările de întreţinere a drumurilor judeţene. Contractele aferente perioadei noiembrie 2015 – martie 2016, ce includ operaţiunile de deszăpezire sunt aferente celor două loturi în care au fost împărţite zonele de drumuri judeţene, respectiv Alba Iulia (inclusiv Blaj, Ocna Mureş, Aiud, Sebeş, Zlatna) şi Cîmpeni (zona Munţilor Apuseni).

Valorile pentru cele două contracte, încheiate în această toamnă sunt:

Lot 1 – Alba Iulia – aproximativ 3,2 milioane de lei, cu TVA inclus

Lot 2 – Câmpeni – aproximativ 1 milion de lei, cu TVA inclus.

Aceste date privind contractele de deszăpezire încheiate la nivelul judeţului Alba vor trebui publicate pe site-ul prefecturii până miercuri. Solicitarea vine din partea ministrului Administrației și Internelor, Petre Tobă, care le-a cerut luni prefecților din ţară acest lucru.

Situația ce va fi publicată trebuie să conţină toate contractele de deszăpezire care sunt în derulare, pe toate cele trei palierele – cele încheiate de CNADNR pentru drumurile naționale, europene și autostrăzi, cele încheiate de Consiliile Județene pentru drumurile județene și cele încheiate de către primării pentru drumurile comunale.

Potrivit reglementărilor legale privind achizițiile publice, la finalizarea contractelor, autoritățile contractante sunt obligate să transmită Agenției Naționale pentru Achiziții Publice documentele constatatoare privind modul de îndeplinire a obiectivelor, în acest mod fiecare autoritate urmând să știe care sunt operatorii economici care nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale. Conform acestei prevederi legale, operatorii care nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale pot fi excluși de la participarea la alte proceduri de achiziție privind deszăpezirea.

La prima atenţionare meteo Cod Galben de ninsori din 25 noiembrie, pentru deszăpezirea drumurilor judeţene din Alba erau disponibile 400 de tone de material antiderapant, iar aprovizionarea era continuă. De asemenea, 27 de utilaje patrulau pentru prevenirea blocajelor.

În sezonul trecut, costul lucrărilor de întreţinere a drumurilor judeţene din Alba a fost de 4,1 milioane lei. Acesta a cuprins materialul antiderapant, combustibilul pentru utilaje şi alte cheltuieli de logistică pentru cei 1.068,211 km de drumuri administraţi de CJ Alba. 191 de kilometri de drumuri, de pe 17 rute mai puţin utilizate sunt închişi circulaţiei, din 15 noiembrie, şoferii având la dispoziţie rute ocolitoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax