Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă exproprierile la Centura Metropolitană din Cluj-Napoca. Suma record pe care o va plăti Guvernul

Publicat

Cât costă exproprierile la Centura Metropolitană din Cluj-Napoca: Guvernul va plăti peste un miliard de lei (200 milioane Euro).

Pentru modernizarea DN 1 la Florești, Guvernul, prin Ministerul Transporturilor va plăti un miliard de lei pentru exproprierea a 1.600 de terenuri proprietate privată în localitățile Apahida, Baciu, Florești, Feleacu (județul Cluj) respectiv municipiul Cluj Napoca.

Citește și: Centura Metropolitană a Clujului, în ședința de Guvern. Va avea 5 tuneluri și va face legătura cu autostrada și cu spitalele

Suprafața totală a terenurilor proprietate privată este de peste 3 milioane metri pătrați.

Printre companiile expropriate din municipiul Cluj Napoca:  Arabesque, Dedeman, Unirea, Transilvania Construcții.

Cât costă exproprierile la Centura Metropolitană din Cluj-Napoca

”Drumul Transregio Feleac TR 35, asigură tranzitul pe axa principală Vest – Est în Municipiul Cluj – Napoca conectând arii de interes urban și periurban (Gilau, Florești, Cluj – Napoca, Apahida), dar și autostrada A3, cât și aeroportul Avram Iancu.

Prin implementarea acestui obiectiv vor fii descongestionate sectoare cu frecvente aglomerării actuale și va fi asigurată legătura directă a drumurilor naționale DN 1, DN 1C, DN 1F și DN 16 cu autostrada A3 și implicit va fi asigurată accesibilitatea și conectarea la rețeaua majoră TEN-T CORE.

Pentru prezentul act normativ este necesară aprobarea sumei cu titlu de despăgubire, în valoare de 1.053.732 mii lei, aferentă celor 1.598 de imobile, în suprafață totală de 3.026.125 mp teren” se arată într-un document al Guvernului, citat de Economedia.

Boc: vor fi 6 benzi de circulație

„Practic se va extinde la 6 benzi de circulație zona DN1 Cluj-Florești până la Spitalul Regional de Urgență – câte o bandă pe sens va fi dedicată transportului în comun, salvărilor, poliției, pompierilor.

De asemenea, se vor amenaja piste de biciclete pentru încurajarea utilizării mijloacelor de comun alternative la mașină – fiind create astfel culoare de mobilitate alternativă, parte integrantă a viziunii pe termen lung pentru Cluj-Napoca și zona metropolitană.

Totodată, va fi amenajat pasaj pietonal subteran în zona hipermarketului Metro, iar pentru facilitarea accesului la Spitalul Regional de Urgență vom avea un pasaj rutier suprateran” a transmis primarul Boc, citat de Cluj24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax