Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cât costă o cununie civilă la Alba Iulia, în aer liber. Taxe de peste 400 de lei pentru 10 minute festive

Publicat

350 de lei este taxa care trebuie plătită către Primăria Municipiului Alba Iulia dacă vrei să îți faci cununia civilă în aer liber, adică în afara sediului instituției. Mai mult de atât, dacă îți programezi cununia civilă într-o zi de sâmbătă, mai ai de plătit încă o taxă specială de 52 de lei. 

Dacă optezi pentru oficierea cununiei civile într-o zi din timpul săptămânii nu trebuie să plătești o taxă, dar evenimentul poate avea loc doar  între orele 10.00-15.30.

În condițiile în care nunțile se desfășoară în zilele de sâmbătă și duminică, viitorii miri optează pentru ziua de sâmbătă și automat au de plătit o serie de taxe către administrația locală.

În anul 2021, la nivelul Primăriei Alba Iulia, tot procedeul se realizează clasic: plimbatul de la un ghișeu la altul cu hârtiile după tine.

Deși pe site-ul primăriei există opțiunea pentru a rezerva o dată și o oră pentru cununia civilă și chiar există câteva câmpuri pentru datele soțului și ale soției, totul este pur informativ: adevăratele documente trebuie completate clasic din pix pe hârtie.

Undeva la cinci hârtii primești pentru starea civilă pe care trebuie să le completezi și să le depui în format fizic la ghișeul de la Evidența Populației. În 2021, la nivelul ”administrației smart” nu a fost încă implementat un serviciu online pentru a depune documentele.

Apoi, după ce ai depus dosarul, procedura nu s-a terminat: dacă ai cununia civilă într-o zi de sâmbătă și optezi și pentru o altă locație în afara sediului primăriei (Grădinile Japoneze sau Traseul celor Trei Fortificații) apare și taxa de deplasare a ofițerului de stare civilă în afara primăriei, taxă de 350 de lei și obligatorie taxă de 52 de lei.

Taxele de 52 de lei, respectiv 350 de lei se plătesc la un alt ghișeu. Bine, este mult spus ghișeu: locația de plată este o gheretă din termopan în care se află un funcționar public cu un chitanțier.

La fel, în anul 2021, la ghereta respectivă afli că nu poți plăti cu cardul taxele speciale, ci doar cu banii jos.

În total, pentru maximum 10 minute, doi cetățeni ai municipiului Alba Iulia plătesc, pentru deplasarea ofițerului de stare civilă în afara primăriei, într-o zi de sâmbătă, peste 400 de lei. Dacă optează pentru o cununie civilă în sediul primăriei costă doar 52 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax