Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă o oră de filaj şi un minut de interceptare, la DNA. Cheltuielile unei supravegheri de siguranţă naţională

Publicat

interceptari

Într-un document prezentat instanţei, DNA justifică o serie de cheltuieli cu supravegherea operativă ambientală. Astfel, minutul de interceptare costă 2,57 lei, iar ora de filaj este 314 lei.

În dosarul amintit, DNA a explicat că a făcut estimarea acestor costuri, luând în calcul elemente de cost pentru minutul de înregistrare şi ora de supraveghere ambientală/operativă anterior cunoscute şi utilizate în alte cauze.

Procurorii menţionează că au interceptat un anumit număr de minute, pe care le-au înmulţit cu 2,57 lei minutul.

“În această cauză, în urma punerii în executare a mandatelor de supraveghere tehnică şi de siguranţă naţională, a rezultat trafic audio interceptat şi înregistrat în total 51.340,35 minute în cazul mandatelor de supraveghere tehnică şi respectiv 514,47 minute în cazul mandatelor de siguranţă naţională ceea ce au totalizat un cost de 133.270 lei”, se arată în documentul prezentat de DNA, potrivit libertatea.ro.

Informaţiile au fost prezentate de DNA Braşov, la cererea Curţii de Apel Braşov, în dosarul retrocedărilor ilegale în care sunt vizaţi Paul al României, Dan Andronic şi Remus Truică.

Din totalul traficului audio interceptat şi înregistrat în acest dosar, au fost ataşate cauzei şi înaintate instanţei de judecată aproximativ 122 minute obţinute în urma punerii în executare a mandatelor de supraveghere tehnică şi respectiv 514,47 minute obţinute în urma punerii în executare a mandatelor de siguranţă naţională.

Alte investifaţii şi verificări suplimentare în această cauză au costat 75.555 lei, potrivit sursei citate. Însă  nu au avut rezultatul scontat şi nu au fost valorificate.

Preşedintele Comisiei de control parlamentar a activităţii SRI, Claudiu Manda, a dezvăluit, anul trecut, că au fost emise peste 300.000 de mandate de interceptare pe siguranţă naţională în perioada 2005-2016 şi că, dacă la un mandat se face o medie de 20 de persoane, numărul celor interceptaţi trece de şase milioane.

Senatorul a explicat că a fost sesizat cu privire la faptul că în 2012 a fost interceptat aproape tot Guvernul, iar din rândul parlamentarilor peste 100 dintre “cei mai importanţi şi vocali”.

surse: libertatea.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Jidanul

    duminică, 17.02.2019 at 12:26

    In ROU iterceptarile si filajul sunt la loc de frunte,parca am fi in Afganistan cu multi teroristi si infractori periculosi….!Dragnea de poti redu numarul celor ce fac aceste operatiuni,taiele din salarii si buget si nu uita ca in ROU sunt peste 140 000 de SRI-sti !!!!!Apoi dupa sri urmeaza jandarmeria,SPP alte servicii secrete plus armata !!!!!si uite cum se consuma banii tarii si mai ales de procurori…Tudorel Toader ce duce acasa lunar 57 000 lei,cad faci legea raspunderii magistratilor,nu doar vorbe-n vant.Aici se mananca cei mai multi bani publici din Romania !Astia amintiti oare nu lovesc in poporul ce le asigura salariile..?Nimeni sa nu mai miste-n front !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax