Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă pensiile speciale pentru primari și președinți de consilii județene și cine le plătește

Publicat

p

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a declarat pentru Digi24.ro că impactul bugetar anual al pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi și vicepreședinți de consilii județene, este cuprins între 150 şi 170 de milioane de lei. Pensiile vor fi plătite de primării şi de consiliile judeţene.

Suma necesară pentru a acoperi cheltuiala Primăriilor şi a Consiliilor Judeţene urmează a fi dată de Guvern la rectificarea bugetară din această toamnă, susţine vicepremierul Daniel Suciu.

Totul depinde însă de decizia ministerului de Finanţe, condus de Eugen Teodorovici, cel care a avut o dispută pe Codul Administrativ cu ministrul Dezvoltării.

Eugen Teodorovici l-a acuzat pe Daniel Suciu că se foloseşte de Codul Administrativ şi de pensiile speciale pentru a-şi asigura votul delegaţilor la Congresul de săptămâna trecută.

Fără acordul finanţelor şi fără acoperirea acestor cheltuieli, administraţiile locale nu au bani pentru pensiile speciale.

Cum se calculează aceste pensii

Aleșii locali, începând din 1992 încoace, ar urma să primească o pensie specială calculată astfel: 0,4% din salariul lunar brut (care este aproape dublu decât netul) înmulțit cu numărul de luni petrecute în funcție. Limita maximă pentru acest calcul este de 3 mandate, adică 12 ani de mandat.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax