Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă să dărâmi trei centrale termice dezafectate din Alba Iulia. Lucrările vor dura 60 de zile

Publicat

Primăria Alba Iulia plătește peste 74.000 de euro pentru demolarea a trei centrale termice dezafectate din municipiu.

Construcțiile sunt în stare avansată de degradare, consideră reprezentanții primăriei, prezentând pericol pentru oameni și clădirile din jur prin desprinderea tencuielilor pereților și a părților din zidăria coșurilor de fum.

Acesta este motivul oficial pentru care administrația locală dorește demolarea acestora. 

Procedura de atribuire pentru prestarea serviciilor de elaborare a documentației în vederea obținerii avizelor și de execuție a lucrărilor de demolare pentru: centrala termică CT 6 –  strada Ștefan cel Mare (Mesteacănului), centrala termică CT 9 – strada Poligonului (Iancu de Hunedoara) și centrala termică CT 10 – B-dul Revoluției 1989, nr. 7C, a fost lansată de Primărie la mijlocul lunii martie.

Achiziția de 361.000 de lei (aproximativ 74.500 de euro) a fost finalizată în data de 8 aprilie, ofertantul fiind Florida Gold SRL.

Potrivit caietului de sarcini, lucrările vor dura 60 de zile (30 de zile pentru elaborare proiect – obținerea avizelor și acordurilor, etc. și 30 de zile pentru execuția lucrărilor de demolare).

Descrierea situației și a imobilelor ce vor fi demolate

Toate cele trei centrale termice au un singur nivel (parter), o înălțime de peste 6 metri la cornișă și de peste 27 de metri la coșul de fum. Construcțiile au structura din cadre, cu stâlpi de beton armat, pe care se sprijină grinzi prefabricate din beton armat precomprimat. Închiderile laterale sunt realizate cu pereți de cărămidă plină, cu grosimea de 30 cm. Acoperișul este realizat din plăci prefabricate de beton armat precomprimat care se sprijină direct pe grinzi.

În cazul celor trei clădiri, structura de rezistență nu mai corespunde cerințelor actuale tehnologice și de siguranță în exploatare, pereții fiind degradați de igrasie și cu tencuielile desprinse pe porțiuni.

Demolarea acestora se va face sub supravegherea unui responsabil cu experiență în lucrări de demolare care să asigure că sunt luate măsurile de siguranță și de securitate corespunzătoare. Nu este permisă folosirea explozibililor pentru demolări.

Elementele care trebuie demolate: platforme betonate, structuri din beton armat, zidării, confecții metalice, hidroizolații, etc. De asemenea, se vor dezafecta sau devia utilitățile din clădiri, dacă este cazul.

După terminarea lucrărilor, se vor evacua toate materialele rămase de la lucrare și terenul va fi nivelat.

  • Centrala termică CT 6 – strada Ștefan cel Mare (Mesteacănului)

Centrala termică a fost construită între anii 1980-1985 și, potrivit caietului de sarcini, este inclusă în lista monumentelor istorice sau în zona de protecție a acestora – sit arheologic de interes local. Suprafața construită este de 406 mp.

În clădirea centralei termice, pe o suprafață de aproximativ 25 mp își desfășoară activitatea Asociația de proprietari nr. 39 Cetate. Potrivit documentației, proiectantul va stabili dacă acest spațiu poate fi protejat și menținut la funcțiunea actuală și construit un grup sanitar în spatele acestuia.

  • Centrala termică CT 9 – strada Poligonului (Iancu de Hunedoara)

Centrala termică are o suprafață construită de 388 mp, fiind realizată între anii 1980 – 1985.

  • Centrala termică CT 10 – B-dul Revoluției 1989, nr. 7C

Centrala termică are o suprafață construită de 480 mp, fiind realizată ca și celelalte două, între anii 1980 – 1985.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 13.05.2020 at 20:54

    Cea din Caroline are programare ?

  2. Anonim

    miercuri, 13.05.2020 at 23:18

    Bine ca Cinematograful Columna nu il darama, ala azi maine cade pe oameni ii intr-un stadiu foooaaarteee degradat. ALBA 24 ar trebui sa mergeti sa faceti o filmare pe acolo si aa poatati pe pagina. Acolo is probleme si cu boschetari si cu mizerie nu centralele respective

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax