Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cât costă să intri în afaceri la Alba Iulia, de Ziua Națională. Tarifele pe care le plătesc comercianții în Cetate

Publicat

1 decembrie

Comercianții vor avea taxe destul de mari de plătit, dacă vor dori să își vândă produsele de Ziua Națională, în perimetrul Cetății Alba Carolina. Metrul pătrat costă 300 de lei pe zi, ceea ce a făcut ca numărul tarabelor din acest an să fie sub 80. În plus, fiecare comerciant va depune o garanție pentru pavele. 

Un calcul simplu arată că un comerciant va trebui să dispună de aproximativ 10.000 de lei pentru a ”intra în afaceri” la Alba Iulia în cele trei zile de sărbătoare. Dacă ținem cont că fiecare tarabă ocupă aproximativ 9 metri pătrați, rezultă că fiecare comerciant va plăti aproximativ 2.700 pentru fiecare dintre cele trei zile. În total, 8.100 de lei.

La acești bani se mai adaugă o garanție pentru pavaj, în valoare de 2.000 de lei. Înainte de amplasarea tarabelor, reprezentanții primăriei vor face o fotografie a locului, pe care o vor compara la final cu starea în care se află pavelele. Dacă sunt murdare, primăria va reține garanția. Anul trecut, din 30 de firme și-au primit banii înapoi doar 2.

Surse din cadrul Primăriei Alba Iulia au declarat pentru Alba24 că anul acesta, până acum, sub 80 de comercianți au închiriat spații pentru a-și vinde produsele: 20 sunt comercianți mari de alimentație publică, 22 vând produse alimentare și în jur de 20 au obiecte de artizanat.

Comercianții care au contract anual cu primăria nu vor plăti suplimentar, dacă rămân în locurile pentru care au licitat.

Foto: Arhivă


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Cutremur în Vrancea, produs la adâncimea de 150 de kilometri. S-a resimțit în mai multe orașe

Publicat

c

Un seism cu magnitudinea 4 a avut loc miercuri seară, la ora 22:41, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit INFP. Datele cutremurului: a avut o magnitudine de 4 și s-a produs la adâncimea de 150 de kilometri. Inițial fusese evaluat la o magnitudine de 4,1 și a fost localizat la o adâncime de 114 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Femeile au mai puţine şanse de supravieţuire în cazul unui stop cardiac

Publicat

stop-cardiac-femei

Femeile care suferă un stop cardiac în afara unităţilor de îngrijiri medicale au mai puţine şanse de a fi resuscitate de martori şi de supravieţuire în comparaţie cu bărbaţii, sugerează un nou studiu citat marţi de Press Association. Cercetarea, publicată în European Heart Journal, a identificat inechităţi în ceea ce priveşte modul în care sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA: Şase cai frumoşi, „la păscut” în parcarea unui supermarket din Alba Iulia

Publicat

cai parcare supermarket

O vizită la cumpărături în zona de supermarketuri de la ieşirea din oraşul Alba Iulia spre Miceşti poate aduce şi surprize celor grăbiţi să ajungă cu produsele achiziţionate acasă. Şi şoferii aflaţi în trafic pot întâlni „obstacole mobile” neaşteptate. Vorbim despre patrupedele care circulă libere pe trotuare, şosea sau în apropierea carosabilului la Alba Iulia. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO ŞTIREA TA: Curcubeu superb pe cerul oraşului Alba Iulia. Imagini inedite, după ploaia de miercuri

Publicat

curcubeu

Un curcubeu superb a putut fi observat după ploaia de miercuri după-amiaza pe cer, la câțiva kilometri de Alba Iulia, spre Drâmbar. O coloană de culori puternice a putut fi admirată minute în șir de la mare distanță. Mai mulți cititori Alba24 au fost martorii acestui eveniment și ne-au trimis fotografii. UPDATE: Cititori Alba24 au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate