Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cât costă să intri în afaceri la Alba Iulia, de Ziua Națională. Tarifele pe care le plătesc comercianții în Cetate

Publicat

1 decembrie

Comercianții vor avea taxe destul de mari de plătit, dacă vor dori să își vândă produsele de Ziua Națională, în perimetrul Cetății Alba Carolina. Metrul pătrat costă 300 de lei pe zi, ceea ce a făcut ca numărul tarabelor din acest an să fie sub 80. În plus, fiecare comerciant va depune o garanție pentru pavele. 

Un calcul simplu arată că un comerciant va trebui să dispună de aproximativ 10.000 de lei pentru a ”intra în afaceri” la Alba Iulia în cele trei zile de sărbătoare. Dacă ținem cont că fiecare tarabă ocupă aproximativ 9 metri pătrați, rezultă că fiecare comerciant va plăti aproximativ 2.700 pentru fiecare dintre cele trei zile. În total, 8.100 de lei.

La acești bani se mai adaugă o garanție pentru pavaj, în valoare de 2.000 de lei. Înainte de amplasarea tarabelor, reprezentanții primăriei vor face o fotografie a locului, pe care o vor compara la final cu starea în care se află pavelele. Dacă sunt murdare, primăria va reține garanția. Anul trecut, din 30 de firme și-au primit banii înapoi doar 2.

Surse din cadrul Primăriei Alba Iulia au declarat pentru Alba24 că anul acesta, până acum, sub 80 de comercianți au închiriat spații pentru a-și vinde produsele: 20 sunt comercianți mari de alimentație publică, 22 vând produse alimentare și în jur de 20 au obiecte de artizanat.

Comercianții care au contract anual cu primăria nu vor plăti suplimentar, dacă rămân în locurile pentru care au licitat.

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax