Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cât costă să intri în afaceri la Alba Iulia, de Ziua Națională. Tarifele pe care le plătesc comercianții în Cetate

avatar

Publicat

Publicitate
1 decembrie

Comercianții vor avea taxe destul de mari de plătit, dacă vor dori să își vândă produsele de Ziua Națională, în perimetrul Cetății Alba Carolina. Metrul pătrat costă 300 de lei pe zi, ceea ce a făcut ca numărul tarabelor din acest an să fie sub 80. În plus, fiecare comerciant va depune o garanție pentru pavele. 

Un calcul simplu arată că un comerciant va trebui să dispună de aproximativ 10.000 de lei pentru a ”intra în afaceri” la Alba Iulia în cele trei zile de sărbătoare. Dacă ținem cont că fiecare tarabă ocupă aproximativ 9 metri pătrați, rezultă că fiecare comerciant va plăti aproximativ 2.700 pentru fiecare dintre cele trei zile. În total, 8.100 de lei.

La acești bani se mai adaugă o garanție pentru pavaj, în valoare de 2.000 de lei. Înainte de amplasarea tarabelor, reprezentanții primăriei vor face o fotografie a locului, pe care o vor compara la final cu starea în care se află pavelele. Dacă sunt murdare, primăria va reține garanția. Anul trecut, din 30 de firme și-au primit banii înapoi doar 2.

Surse din cadrul Primăriei Alba Iulia au declarat pentru Alba24 că anul acesta, până acum, sub 80 de comercianți au închiriat spații pentru a-și vinde produsele: 20 sunt comercianți mari de alimentație publică, 22 vând produse alimentare și în jur de 20 au obiecte de artizanat.

Comercianții care au contract anual cu primăria nu vor plăti suplimentar, dacă rămân în locurile pentru care au licitat.

Foto: Arhivă

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Suspecții de evaziune fiscală dintr-un dosar scapă de acuzaţii, dacă unul dintre ei achită prejudiciul

avatar

Publicat

Comisia juridică din Camera Deputaților a votat marți un amendament la Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, potrivit căruia, dacă unul dintre inculpații acuzați pentru aceeași evaziune fiscală achită prejudiciul integral, plus 20%, toți cei acuzați scapă de urmărirea penală.„Dispozițiile art. 10 alin. (1) se aplică tuturor inculpaților care au săvârșit împreună una […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Gafă a ministrului Culturii, rector al Universității din Alba Iulia: „Am preluat, pot să spun, ștacheta”

avatar

Publicat

daniel breaz stacheta

Noul ministru al Culturii, rectorul Universității din Alba Iulia Daniel Breaz, le-a spus spus marți deputaţilor din Comisia de Cultură că în mandatul său se va axa pe preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie și că în urmă cu două săptămâni el a preluat „ștacheta” de la omologul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

12 sectoare de drumuri județene din Alba, ÎNCHISE circulației rutiere în perioada de iarnă 2018-2019

avatar

Publicat

drum zapada

În perioada de iarnă, ca urmare a traficului rutier redus, 12 sectoare de drumuri județene din Alba, cu o lungime totală de aproape 66 de kilometri, vor fi închise circulației.Asta înseamnă că în zonele stabilite nu vor intra utilaje de deszăpezire sau luate alte măsuri de întreţinere a drumurilor, iar şoferii vor trebui să aleagă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Taxe pe 2019, administrare drumuri, conducerea DGASPC. Ordinea de zi

avatar

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Consilierii judeţeni din Alba se reunesc joi, 13 decembrie, de la ora 11.00, în ședință ordinară, cu 11 proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat, printre altele, modificarea traseului și lungimii drumului județean DJ 705 E: DN 7 – Tărtăria – Săliştea – Săliştea Deal, exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate