Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cât costă să-ți faci analizele la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud. Lista tarifelor practicate anul acesta


Publicat

spital Aiud

Consilierii vor avea de votat în ședința de joi, un proiect  de hotărâre privind completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 335/23 noiembrie 2018 privind stabilirea de taxe locale şi tarife datorate bugetului general al Judeţului Alba, în anul 2018. Pe lista instituțiilor pentru care s-au schimbat tarifele se află și Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud.

În conformitate cu prevederile legale, precum şi ţinând cont de modul de finanţare al sistemului sanitar aplicat până în prezent, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de desfăşurarea actului medical, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, prin adresa nr. 145/11 ianuarie 2018, solicită completarea tarifelor practicate în anul 2018 pentru prestații paraclinice efectuate în laboratorul de explorări funcționale, conform anexei nr. 13 „Tarife pentru serviciile paraclinice percepute de Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, în anul 2018 scrie în raportul de specialitate atașat proiectului.

TARIFE pentru serviciile paraclinice percepute de Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud în anul 2018

Hemoleucograma completă, hemoglobina, hematocrit, număratoare eritrocite, număratoare leucocite, număratoare trombocite, formula leucocitară, indici eritrocitari-14.00 lei
Numărătoare reticulocite- 6.00 lei
Examen citologic al frotiului sanguin -19.00lei
VSH*- 1 2.65 lei
Timp Quick, activitate de protrombina- 10.70 lei
Raport protrombinic (INR)- 8.00 lei
Timpul de tromboplastină parțial activat (APTT) 12.00 lei
Hemoglobina glicozilată 25.00 lei
Biochimie serică și urinară 9 Uree serică*1 5.85 lei
Acid uric seric 5.00 lei
Creatinina serică*1 6.00 lei
Calciu seric total*1 5.30 lei
Magneziemie*1 5.30 lei
Sideremie*1 7.00
Glicemie*1 5.70 lei
Colesterol seric total*1 5.70 lei
HDL colesterol 8.00 lei
LDL colesterol 7.00 lei
Trigliceride serice*1 7.00 lei
Proteine totale serice*1 7.00 lei
TGO*1 5.80 lei
TGP*1 5.80 lei
Fosfatază alcalină*1 7.70 lei
Gama GT 8.00 lei
Bilirubina totală*1 5.80 lei
Bilirubina directa*1 5.80 lei
Examen complet de urină (sumar + sediment) 9.30 lei
Dozare glucoză urinară*1 5.30 lei
Dozare proteine urinare*1 5.30 lei

Microbiologie

Examen spută, Antibiogramă BK (INH, RMP, PAS) 100.00 lei

Examen fungic exudat faringian
Cultură*1(inclusiv antibiogramă pentru culturi pozitive) 20.00 lei
Examen microscopic nativ şicolorat, cultură şi identificare fungică15.00 lei

Analiză urină
Urocultura*1 (inclusiv antibiograma pentru culturi pozitive) 20.00 lei
Examen fungic urină*1) Examen microscopic nativ şi colorat,cultură şi identificare fungică 15.00 lei
Examen din secreții uretrale, optice, nazale, conjunctivale și puroi
Examen microscopic probă 15.00 lei
Cultură, cultură germeni aerobi (inclusiv antibiograma pentru 15.40 culturi pozitive)
Antibiograma 15.00 lei
Examen lichid puncție
Examen microscopic/frotiu 5.00 lei
Cultura (inclusiv antibiograma pentru culturi pozitive) 20.00 lei
Citodiagnostic lichid de puncție 80.00 lei
Examen spută BK
Examen microscopic Ziehl – Nielsen 15.00 lei
Cultură pe mediu solid 60.00 lei
Examen spută nespecific
Examen microscopic Gram 12.00 lei
Cultură (inclusiv antibiograma) 30.00 lei

Examinări radiologice, imagistică medicală și explorări funcționale
Ex. radiologic torace şi organe ale toracelui 30.00 lei
EKG*1 10.00 lei
Spirometrie 20.00 lei
Spirograma + test farmacodinamic bronhomotor 25.00 lei
Aerosoli/caz 10.00 lei
Ecografie generală 70.00 lei
Ecografie toracică 50.00 lei
Examen radiologic cranian standard 30.00 lei
Radiografie de membre 35.00 lei
1 – braț
2 – cot
3 – antebraț
4 – pumn
5 – mână
6 – șold
7 – coapsă
8 – genunchi
9 – gambă
10 – gleznă
11 – picior
12 – calcaneu
Examen radiologic centură scapulară 30.00 lei
Examen radiologic coloană vertebrală/segment – o incidență 35.00 lei
Examen radiologic vizualizare generală a abdomenului nativ 32.00 lei
Examen radiologic articulații sacro-iliace 35.00 leiȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Alocațiile copiilor cresc cu 20% de la 1 februarie. Ministrul Muncii a anunțat ce se întâmplă cu a doua majorare

Publicat

Alocațiile copiilor cresc, de la 1 februarie, cu 20 la sută, a anunțat, miercuri seara, ministrul Muncii, Raluca Turcan. Despre a doua creștere, Turcan a spus că va discuta când va exista bugetul aprobat.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri seara, la TVR, că alocațiile pentru copii cresc, de la 1 februarie, cu 20 la sută.

„Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom vedea dacă se menține și a doua tranșă”, a spus ministrul Turcan.

A doua tranșă de majorare a alocațiilor ar trebui să aibă loc în vara anului 2021.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Un tânăr deținut în Penitenciarul Aiud susține că medicul stomatolog i-a stricat dantura când i-a scos 2 dinți. Ce s-a întâmplat

Publicat

aiud penitenciar

Un tânăr deținut în Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud susține că medicul stomatolog al închisorii i-a distrus dantura, în timpul unei proceduri, și din acest motiv a cerut daune morale. 

Mai exact, în plângerea forumată, deținutul a declarat în data de 31 august 2020 a fost scos la cabinetul stomatologic pentru extracția unui dinte.

Acolo doctorul i-a spus că trebuie să-i scoată și un alt dinte. După ce a fost anesteziat, la nici 2 minute medicul s-a apucat să-i scoată dintele.

”După ce i-a scos un dinte, l-a durut foarte tare, iar din această cauză tânărul a început să plângă  și susține că a fost obligat de către doctor să înghită toată saliva cu sânge. Mai mult, tânărul a declarat că doctorul striga foarte tare la el.

De asemenea, tânărul a mai spus că la extracția celui de a doilea dinte, nu a mai suportat durerea și a sărit de pe scaun, se arată în motivarea Judecătoriei Aiud.

Câteva ore mai târziu, tânărul a fost dus la cabinetul medical din cauza faptului că i s-a umflat toată fața și i s-a administrat o fiolă de algocalmin.

Câteva zile mai tarziu i s-a dat un tratament cu antibiotic, iar timp de 9 zile nu ar fi putut să mănânce nici un fel de hrană a mai susținut acesta.

Acesta a mai spus în timpul procesului că i-a rămas un rest din dinte, șidoctorul refuză să îl mai primească la cabinetul stomatologic pentru investigații”, se arată în plangerea forumată de deținut.

Mai mult de atât, în timpul intervenției, tânărul susține că ”medicul i-a vorbit pe un ton ridicat spunându-i să înghită și a înghițit cu tot cu dinți, nu i s-a asigurat un vas în care să poată scuipa ce avea în gură”, se arată în motivarea instanței.

Poziția Penitenciarului Aiud

Reprezentații Penitenciarului au specificat că deținutul ”a fost pregătit pentru efectuarea extracției, respectiv anesteziat. În timpul efectuării manoperei, brusc, s-a ridicat de pe scaun și a spus că nu mai dorește să i se facă nimic, deoarece îl doare. I s-a propus suplimentarea anesteziei, deoarece unul dintre resturi era aproape extras. Nu a mai dorit să i se facă nimic și a părăsit încăperea.

Referitor la afirmația că a fost nevoit să înghită saliva cu sânge, nu este adevărată deoarece o manoperă sângerândă în cazul de față, extracția, se realizează prin tamponare cu comprese sterile, astfel încât sângele nu avea cum să fie înghițit. Mai mult decât atât nu avea cum să înghită un dinte, deoarece extracția nu a fost finalizată.

Referitor la afirmația deținutului că medicul ar fi strigat la el, medicul precizează că atitudinea sa față de deținuți a fost întotdeauna una corespunzătoare, atât din punct de vedere moral cât și deontologic, fapt care poate fi confirmat și de către asistentul medical de stomatologie prezent la incidentul menționat.

Următoarea prezentare la cabinetul stomatologic a fost în data de 07.09.2020, când i s-au administrat 4 tablete Larofen și 4 tablete Piafen, de către asistentul medical de stomatologie. Deoarece medicul se afla în concediu de odihnă, în perioada 02.09.-30.09.2020.

Medicul stomatolog consideră că dacă ar mai fi solicitat și în alte rânduri să fie prezentat la cabinetul stomatologic, cu siguranță ar fi fost prezentat, nicidecum nu se susține afirmația lui, că a fost refuzat de către medic, în perioada respectivă medicul fiind în concediu.

Referitor la acuzația că i-a fost refuzată cererea pentru a i se face un film dentar, medicul menționează că deținutul nu a solicitat acest lucru, fapt ce reiese și din studierea dosarului de cereri”, se mai arată în documentul citat.

În data de 18 decembrie, magistrații Judecătoriei Aiud au respins cererea tânărului deținut și l-au obligat pe acesta la plata a 200 de lei cu titlul cheltuieli de judecată.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcare supraetajată lângă Spitalul Județean Alba, proiect comun al Primăriei Alba Iulia și Consiliului Județean Alba

Publicat

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Marius Filimon, a anunțat pe contul său de Facebook două proiecte importante ale administrației locale.

Este vorba în primul rând despre o parcare supraetajată care va fi construită lângă Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia. Parcarea, spune Filimon, va fi funcțională anul viitor.

Potrivit unor surse Alba24, o parte din viitoarea parcare va fi rezervată pentru personalul medical, iar cealaltă va fi disponibilă ca parcare cu plată și abonament.

De asemenea, viceprimarul Filimon mai anunță stadiul proiectului centurii de nord a orașului.

Potrivit temei de proiectare, traseul obiectivului propus va începe din sensul giratoriu Alba Iulia Nord, către teritoriul administrativ al comunei Ighiu și va face legătura între DN 1 (E 81) și DN 74.

Va avea 4,6 kilometri pe teritoriul municipiului Alba Iulia și 1,4 pe cel al comunei Ighiu.

Postarea viceprimarului Marius Filimon:

”Ieri am avut o întâlnire cu președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, cu administratorul public la județului, Dan Popescu și cu primarul municipiului, Gabriel Pleșa, întâlnire la care am discutat pașii concreți pe care trebuie să-i urmăm pentru realizarea a doua investiții importante care vor fi făcute în parteneriat de Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.

Prima se referă la centura de nord a municipiului, investiție care în acest moment urmează pașii legali. În câteva zile ne așteptăm să primim PUZ-ul împreună cu avizele aferente.

Din păcate, birocrația românească a făcut să existe niște întârzieri în obținerea acestor avize. Primăria Ighiu, al treilea partener, a început realizarea PUZ-ului pentru porțiunea de pe teritoriul ei. Lucrurile se mișcă.

Poate prea încet, dar se mișcă și ne luptăm cu legile, regulile și regulamentele care de multe ori îngreunează totul.

Celălalt subiect discutat a fost legat de parcarea etajată care se va realiza pe bd-ul. Transilvaniei, lângă Spitalul Județean de Urgență.

S-au stabilit etapele care trebuie parcurse și contribuția fiecărui partener în această primă fază a dezvoltării investiției respective.

Pe lângă documentele necesare, Primăria Alba Iulia va realiza un studiu de trafic pentru acea zonă, studiu necesar pentru a vedea modul de acces și de ieșire din parcare precum și modul în care va fi influențată circulația.

Dacă lucrurile merg așa cum ne-am propus, anul viitor ar trebui să fie funcțională această parcare” a scris pe contul său, viceprimarul Marius Filimon.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Meteș: Opt copii buni la învățătură din cinci familii modeste au nevoie de rechizite pentru școală

Publicat

Opt copii ai unor familii din Meteș (județul Alba) au nevoie de rechizite pentru a merge la școală, potrivit voluntarilor de la Fapte bune din Alba. 

Copiii, cu rezultate foarte bune la școală, provin din 5 familii modeste, fără posibilități materiale. 4 dintre familii sunt monoparentale. 

Aceștia au nevoie de 23 caiete de matematică, 19 caiete tip dictando, 5 caiete de tip 1, 8 cutii creioane colorate, 8 penare, 8 stilouri, 8 blocuri de desen, 8 cutii acuarele, 5 truse geometrice, 5 dicționare ale limbii române pentru elevi.

În limita posibilităților, copiii au nevoie și de 8 ghiozdane și eventual niște haine.

Detalii despre cum pot ajunge rechizitele la copii se pot obține pe grupul de Facebook Fapte Bune din Alba.

Toți cei 8 copii au rezultate foarte bune la școală, fiind recomandați de educatoare și învățătoare.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate