Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cât costă un pom de Crăciun de la Romsilva. 100 de brazi vor fi puși în vânzare la Ocolul Silvic Alba Iulia

Publicat

Circa 100 de brazi vor fi puși în vânzare la Ocolul Silvic Alba Iulia, de săptămâna viitoare. Cei care doresc să achiziționeze un pom de Crăciun ar trebui să-și pregătească un buget în jurul sumei de 85 de lei.

Brazii vor fi disponibili la sediul Ocolului Silvic Alba Iulia, de pe strada Nicolae Grigorescu nr. 6. Alți pomi de Crăciun vor fi comercializați și prin celelalte subunități ale Direcției Silvice Alba, din județ.

Potrivit reprezentanților Ocolului Silvic Alba Iulia, brazii vor fi de înălțime între 1,8 metri și 2 sau chiar 2,5 metri și vor costa în jur de 85 de lei.

Oferta Romsilva la nivel național

Romsilva a anunțat miercuri că, la nivel național, oferă spre vânzare în acest sezon circa 34.000 de pomi de Crăciun, majoritatea recoltați din pepinierele proprii.

Din totalul Pomilor de Crăciun oferiți la vânzare în acest an, 22.551 sunt din specia brad și 11.445 fiind din specia molid sau alte specii de rășinoase. 70% din Pomi de Crăciun, respectiv 23.926 bucăți, provin din culturile specializate din pepinierele silvice ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în timp ce 10.070 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Potrivit Romsilva, prețurile pornesc de la 15 lei pentru un Pom de Crăciun specia molid de până la 1,3 metri și ajung la 35 lei pentru cei din specia brad cu înălțimea între 2 și 3 metri. Solicitările pentru exemplare de peste 3 metri înălțime sunt considerate comenzi speciale.

Pomii de Crăciun sunt vânduți de către ocoalele silvice din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, iar persoanele fizice au prioritate la achiziționarea acestora. Dacă Pomii de Crăciun sunt vânduți de unitățile din subordinea Romsilva în piețe sau alte locuri amenajate, la aceste prețuri se adaugă și costurile de transport, manipulare și depozitare.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

sursă foto: Facebook (Romsilva)

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax