Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cât de grele vor fi subiectele de la Evaluare Națională. Anunțul ministrului Educației. ”Vor fi adaptate la nivelul elevilor”

Publicat

Evaluare Nationala

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți seară, că subiectele la Evaluarea Națională din acest an vor fi adaptate la nivelul elevilor, având în vedere că materia nu a putut fi parcursă în totalitate din cauza pandemiei.

„Subiectele vor fi adaptate la specificul acestui an școlar total atipic. Vor fi la fel cum au fost testele de antenament, cunoscute deja, vor fi conform unei tematici care a fost anunțată în urmă cu trei luni.

Vezi și MODELE de SUBIECTE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: TOATE testele de antrenament și BAREMELE la Română și Matematică

Gradul de dificultate nu va fi nici mai mare, nici mai mic, dar materia a fost adaptată. Spre deosebire de anul trecut, nu au fost scoase porțiuni compacte din materie, ci colectivele de profesori la disciplinele de examen au făcut efortul de a extrage acele noțiuni pe care le-au considerat mai puțin relevante”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

El a mai precizat că examenele vor avea loc cu respectarea regulilor sanitare în vigoare pentru spațiile închise.

Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie până pe 11 iunie pentru susținerea examenului de Evaluare Naţională, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Examenul începe pe 22 iunie, cu proba la Limba și Literatura Română.

Înscrierea elevilor la Evaluare Națională

Luni, 7 iunie, s-a dat startul înscrierilor pentru Evaluarea Națională 2021 a elevilor de clasa a VIII-a.

UPDATE: Absolvenții clasei a VIII-a din acest an sunt înscriși automat de secretariatele unităților de învățământ. Pentru aceștia nu este nevoie de depunerea vreunei cereri.

Pentru candidații din anii precedenți înscrierea se face de către secretariatul unității de învățământ pe care candidații au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceștia.

În cazul în care elevul se îmbolnăvește înainte de prima etapă a Evaluării naționale, înscrierile sunt valabile și pentru etapa specială.

Evaluarea Naţională 2021 începe pe 22 iunie, cu proba la limba și literatură română, iar în etapa specială prima proba are loc pe data de 5 iulie.

Calendar examene Evaluare Națională 2021

CALENDARUL examenului de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a 2020-2021 – sesiunea principală (prima etapă):

7 – 11 iunie 2021 – Înscrierea la evaluarea națională

22 iunie 2021 – Limba și literatura română, probă scrisă

24 iunie 2021 – Matematică, probă scrisă

25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă, probă scrisă

29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor

30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor

4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax