Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cât de mari vor fi bursele pentru elevii din Alba Iulia și câți vor beneficia de ele. Cea mai mare bursă va ajunge la 500 de lei

Publicat

Valoarea burselor acordate elevilor din Alba va crește de două ori și jumătate și de asemenea va crește și numărul celor care vor beneficia de ele. 

Este vorba despre elevii de la clasa a V-a, până la clasa a XII-a. Potrivit unor documente ale Consiliului Local Alba Iulia, numărul burselor va crește cu aproximativ 46%. Astfel, numărul celor care vor primi burse va ajunge la 2.310 elevi, aproape o treime din numărul total.

Cea mai mare bursă lunară va fi de 500 de lei, însă doar 36 de elevi vor beneficia de ea. Se vor acorda de asemenea 1.051 burse de merit (în valoare de 200 lei), 327 burse de studiu  (în valoare de 150 lei) și 896 burse de ajutor social (în cvaloare de 200 lei).

În total, pentru aceste burse va fi alocată o sumă importantă de la bugetul local: 4,92 milioane de lei.

Propunerea a venit din partea a doi consilieri locali liberali, însă partidele din CL Alba Iulia s-au înțeles pe acest subiect pentru votul de joi.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    joi, 27.01.2022 at 11:22

    Sa zica, cei care vor primi bursele de merit ” Multam tie Capsor Destept „, ca m-ai ajutat sa o primesc, si stuche-n SAN. !!!!!! Pe vremea Impuscatului de la Targoviste ( si inaintea LUI, in COMUNISM ) ” canci ” burse de merit pentru elevi. Nu erau NICI Macar Burse Sociale !!!!! Doar STUDENTII ( si nu erau Universitati cu SUTELE , ca acum, DIN ” Specia ” 1 Decembrie 1918 ) Care Reuseau ca, la EXAMENUL de ADMIETERE sa obtina Media de MINIM OPT,00, primeau Burse : Cazare, masa la Cantina GRATIS, SI 30 lei ( cam ca 3-400 lei ” amu’ ) lunar bani ” de buzunar , PLUS regula : cu canetul de student, 50% reducere la Opera, Teatru, Muzee si Cinema. In vacante, cate 2 foi de drum tren cl. II , sau de autobuz. Regula bursei se prelungea, dupa fiecare semestre si an universitar, tot MINIM 8,oo, altfel aleos bursa, pana obtineai, iar , media opt. Se dadeau, insa, in cazuri deosebite, burse sociale. Cei fara bursa aveau, pentru cantina, 2 obtinuni – fiecare cumparau de la un bursier, o cartela lunara, si mancau cate o ciorba-supa=fara bon, iar felul doi jumi/juma, fie isi cumparau papica, iar de locuit, la gazda.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax