Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât durează imunitatea oferită de vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna. Ce arată studiile clinice

Publicat

Compania farmaceutică americană Moderna susține că vaccinul împotriva COVID-19 are potenţial de a asigura o imunitate durabilă. Testele clinice arată că după prima doză se dezvoltă anticorpi ce durează timp de trei luni, iar după cea de-a doua doză de vaccin organismul ar rămâne imun încă două luni.

În aceste condiții, Moderna se aşteaptă să aibă gata 20 de milioane de doze de vaccin pentru distribuirea sa anul acesta în SUA, relatează EFE, citată de Agerpres.

Compania a anunţat că, potrivit studiilor realizate de Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, participanţii la prima fază a testelor clinice cu acest vaccin au dezvoltat „nivele înalte de anticorpi neutralizanţi” pentru o perioadă de trei luni după prima doză şi de două luni după cea de-a doua doză.

Studiile clinice arată că vaccinul produs de Moderna ar oferi o „imunitate durabilă”

Studiul a arătat de asemenea că vaccinul are „potenţialul de a oferi o imunitate durabilă” împotriva noului coronavirus, fără să provoace efecte secundare semnificative după două luni de la administrare.

„Aceste date provizorii din Faza 1 sugerează că mRNA-1273, vaccinul nostru candidat împotriva COVID-19, poate genera anticorpi neutralizanţi durabili la toate grupele de vârstă, inclusiv adulţi maturi şi vârstnici”, notează Moderna într-un comunicat.

Compania farmaceutică a anunţat totodată că speră să aibă disponibile 20 de milioane de doze din acest vaccin pentru SUA la sfârşitul acestui an şi între alte 100 şi 125 de milioane de doze, care vor fi disponibile global pentru sfârşitul primului trimestru al anului 2021.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. aaa

    vineri, 04.12.2020 at 18:44

    Sincer… fix pix ! Imunitatea celor care au trecut prin boala poate dura pana la 2 ani !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax