Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cât îi costă pe elevi meditațiile private pentru Bac? Vezi care sunt tarifele ședințelor de Limba Română și Matematică


Publicat

elevi

Elevii care au intrat în clasa a XII-a şi o bună parte dintre cei care au ratat examenul de bacalaureat anul acesta au început deja pregătirile pentru următoarea sesiune, cea din vara anului 2013. În Alba Iulia nu există un centru special pentru pregătirea elevilor care vor să dea Bac-ul din nou, așa cum se întâmplă în orașele mari, unde, contra cost, poți beneficia de tot felul de oferte, pachete de cursuri sau module complete de pregătire, după metodologia emisă de Ministerul Educației. Nici la școli nu se mai organizează cursuri, așa cum se întâmpla în vară, când acestea nu au fost neapărat un succes din punctul de vedere al prezenței (reduse a) elevilor.

Cum se pregătesc elevii care au picat BAC-ul, dar nu doresc să renunțe pentru totdeauna la diploma de absolvire a liceului? Ministerul Educației nu a emis reglementări în acesta privință, astfel Inspectoratul Școlar Județean Alba nu organizează activități pentru elevii care nu au trecut bacalaureatul.

Cu excepția cazului în care, printre picați se găsesc și tineri care s-au ambiționat după eșecul suferit, iar în prezent învață pe rupte singuri, majoritatea elevilor care se află în această situație au început cursurile de pregătire în particular.

Cât costă meditațiile în particular?

Prețul unei ședințe de meditații la Limba Română sau Matematică pornește de la 40 de lei și poate ajunge la peste 100 de lei, în funcție de „cota” profesorului și de frecvența ședințelor.

Cel mai frecvent tarif pentru o ședință de o oră și jumătate (maxim două ore) de pregătire pentru Bac la Limba Română este 50 de lei. Elevii care doresc să se pregătească la un profesor „bine cotat” pot plăti peste 100 lei pentru o ședință, iar, dacă aleg un profesor dintr-un oraș mai mare (Cluj-Napoca), pot plăti până la 200 lei pentru o ședință de două ore. Prețurile sunt asemănătoare pentru meditațiile la Matematică.

Până la următoarea sesiune a examenului de bacalaureat, un elev care se va pregăti săptămânal la una dintre aceste materii, la prețul de 50 lei pe ședință, va plăti, cumulat, peste 1.500 lei, ia,r dacă are ghinionul de a fi picat la ambele materii, va scoate din buzunar peste 3.000 lei, pentru a fi mai sigur că următoarea încercare de a-și obține diploma va fi reușită.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Anita

    miercuri, 09.10.2013 at 02:24

    Ce rost are sa ii inveti pe altii? Mai bine inveti pentru tine sa faci bani! La pretul asta nici nu m-as ridica din pat. Profesorii astia nu stiu sa traiasca, daca isi tocesc nervii sa stea toata ziua si sa dea meditatii. E obositor si castiga foarte putin. Eu in locul lor m-as gandi ca am o singura viata si ca banii se pot face mult mai usor. Sau as emigra. Specialistii in matematica, fizica, chimie, se cauta in strainatate si se ofera bani multi, nu asa, ca la cersetori.
    Eu cred ca incep si astia, fraierii astia de profesori, sa vada ce prostie fac. Auzi, sa ii inveti pe altii ca sa castige mult si tu sa suporti toate mizeriile pentru nimica toata. Dar incep si ei sa plece, sa plece, sa plece. Si scolile sa se goleasca de specialisti. Ca si medicii. Cine nu stie sa aprecieze ce are, nu merita sa aiba!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Mesajul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, pentru cei care protestează împotriva purtării măștilor în școli și licee

Publicat

Prezent marți, la Alba Iulia unde a viziat Spitalul Județean de Urgență Alba, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de reporteri cum comentează protestele din ultimele zile împotriva purtării măștilor de copii în școli.

Acesta a pus accentul pe prevenție și că masca este cea mai sigură metodă de precauție în spații închise în lupta cu pandemia de coronavirus.

De asemenea, la poarta spitalului au fost prezente și câteva persoane care săptămâna trecută au protestat la Alba Iulia, în fața Prefecturii Alba, împotriva purtatului de măști în școli. Aceștia ar fi vrut să vorbească cu Nelu Tătaru despre acest subiect însă nu au avut ocazia.

”Tot ce înseamna studii, tot ce înseamnă recomandări, tot ce înseamnă evaluări, în această pandemie ne-au arătat că cea mai sigură metodă de precauție este portul măștii. Celelalte sunt complementare.

Unde nu putem respecta și dinstanțarea (n.r. în interiorul claselor de curs) portul măștii rămâne obligatorie. Suntem în spațiu închis, în spațiul de clasă, sunt reguli pe care mă gândesc părinții sau bunicii lor le-au indicat și trebuie să le respecte.(…)

Vrem să avem grijă de ei, vrem să avem grijă de cei de acasă, vrem să terminăm odată cu pandemia asta, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Nelu Tătaru la Alba Iulia.

Reamintim că un grup de părinți au protestat în ultimele zile la Alba Iulia, dar și în țară împotriva purtării măștilor în unitățile de învățământ.

VEZI ȘI: VIDEO: Acțiune împotriva purtării măștilor la școală, organizată de un grup de părinți din Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate