Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cât îi costă pe elevi meditațiile private pentru Bac? Vezi care sunt tarifele ședințelor de Limba Română și Matematică

Publicat

elevi

Elevii care au intrat în clasa a XII-a şi o bună parte dintre cei care au ratat examenul de bacalaureat anul acesta au început deja pregătirile pentru următoarea sesiune, cea din vara anului 2013. În Alba Iulia nu există un centru special pentru pregătirea elevilor care vor să dea Bac-ul din nou, așa cum se întâmplă în orașele mari, unde, contra cost, poți beneficia de tot felul de oferte, pachete de cursuri sau module complete de pregătire, după metodologia emisă de Ministerul Educației. Nici la școli nu se mai organizează cursuri, așa cum se întâmpla în vară, când acestea nu au fost neapărat un succes din punctul de vedere al prezenței (reduse a) elevilor.

Cum se pregătesc elevii care au picat BAC-ul, dar nu doresc să renunțe pentru totdeauna la diploma de absolvire a liceului? Ministerul Educației nu a emis reglementări în acesta privință, astfel Inspectoratul Școlar Județean Alba nu organizează activități pentru elevii care nu au trecut bacalaureatul.

Cu excepția cazului în care, printre picați se găsesc și tineri care s-au ambiționat după eșecul suferit, iar în prezent învață pe rupte singuri, majoritatea elevilor care se află în această situație au început cursurile de pregătire în particular.

Cât costă meditațiile în particular?

Prețul unei ședințe de meditații la Limba Română sau Matematică pornește de la 40 de lei și poate ajunge la peste 100 de lei, în funcție de „cota” profesorului și de frecvența ședințelor.

Cel mai frecvent tarif pentru o ședință de o oră și jumătate (maxim două ore) de pregătire pentru Bac la Limba Română este 50 de lei. Elevii care doresc să se pregătească la un profesor „bine cotat” pot plăti peste 100 lei pentru o ședință, iar, dacă aleg un profesor dintr-un oraș mai mare (Cluj-Napoca), pot plăti până la 200 lei pentru o ședință de două ore. Prețurile sunt asemănătoare pentru meditațiile la Matematică.

Până la următoarea sesiune a examenului de bacalaureat, un elev care se va pregăti săptămânal la una dintre aceste materii, la prețul de 50 lei pe ședință, va plăti, cumulat, peste 1.500 lei, ia,r dacă are ghinionul de a fi picat la ambele materii, va scoate din buzunar peste 3.000 lei, pentru a fi mai sigur că următoarea încercare de a-și obține diploma va fi reușită.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Anita

    miercuri, 09.10.2013 at 02:24

    Ce rost are sa ii inveti pe altii? Mai bine inveti pentru tine sa faci bani! La pretul asta nici nu m-as ridica din pat. Profesorii astia nu stiu sa traiasca, daca isi tocesc nervii sa stea toata ziua si sa dea meditatii. E obositor si castiga foarte putin. Eu in locul lor m-as gandi ca am o singura viata si ca banii se pot face mult mai usor. Sau as emigra. Specialistii in matematica, fizica, chimie, se cauta in strainatate si se ofera bani multi, nu asa, ca la cersetori.
    Eu cred ca incep si astia, fraierii astia de profesori, sa vada ce prostie fac. Auzi, sa ii inveti pe altii ca sa castige mult si tu sa suporti toate mizeriile pentru nimica toata. Dar incep si ei sa plece, sa plece, sa plece. Si scolile sa se goleasca de specialisti. Ca si medicii. Cine nu stie sa aprecieze ce are, nu merita sa aiba!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax