Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cât primesc de la stat firmele care angajează şomeri peste 45 de ani sau care sunt părinţi unici întreţinători de familie. Condiţii explicate de AJOFM Alba

Publicat

oameni loc de munca ajofm Angajatorii care încadrează în muncă anumite categorii de şomeri primesc de la stat anumite facilităţi. AJOFM Alba reaminteşte celor interesaţi care sunt sumele pe care le pot primi firmele dacă angajează şomer cu vârste peste 45 de ani, unici întreţinători ai familiilor monoparentale, care mai au cinci ani până la pensie sau sunt persoane cu handicap.

Potrivit AJOFM, angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri (indemnizaţi/fără drept de indemnizaţie) în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt unici întreţinători ai familiilor monoparentale primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (ISR – 500 lei), cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

Cei care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri (indemnizaţi/fără drept de indemnizaţie) care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (ISR – 500 lei).

Angajatorii care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 2 ani, beneficiază lunar, pentru fiecare persoană cu handicap angajată, de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (ISR – 500 lei).

Nu beneficiază de facilităţile prevăzute angajatorii care în ultimii 2 ani au fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoanele angajate din categoriile menţionate mai sus.

Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate se pot adresa la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, camera 10 sau la telefon 0258/811470; 0258/831137.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax