Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cât de mult s-au scumpit chiriile la apartamente și garsoniere. Situația în marile orașe din țară

Publicat

Chiriile la apartamente și garsoniere au fost mai scumpe, în medie, cu până la 14%, potrivit unei analize efectuate de o platformă de imobiliare.

Cele mai mari creșteri de prețuri au fost înregistrate la Constanța, în timp ce la Oradea chiriile s-au ieftinit, în octombrie comparativ cu septembrie 2022. Față de octombrie anul trecut, chiriile medii s-au scumpit cu 19% la Cluj.

Chirii apartamente/ garsoniere în Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca prețurile medii la închiriere au crescut față de luna septembrie cu 8% la apartamentele de 3 camere și cu 7% la garsoniere, potrivit analizei efectuate de storia.ro.

În comparație cu luna octombrie a anului trecut, prețurile au crescut în medie cu 19%. Cel mai mare avans este la apartamente de 3 camere (chirie medie mai scumpă cu 130 de euro).

Chirii apartamente/ garsoniere în Sibiu

Chiriile s-au scumpit în medie cu 2% în octombrie față de luna septembrie. Garsonierele au ajuns la 230 euro/lună (+15% față de anul trecut în octombrie), apartamentele de 2 camere la 320 euro/lună (+14% YoY), iar apartamentele de 3 camere se închiriază în medie cu 450 euro/lună (+22% YoY).

Chirii apartamente/ garsoniere în Timișoara

Chiriile la garsoniere și la apartamentele de 2 si 3 camere stagnează în octombrie. În comparație cu aceeași lună de anul trecut, chiriile s-au scumpit în medie cu 13%; cel mai mult, garsonierele (+15%).

Chirii apartamente/ garsoniere în Oradea

Se înregistrează o scădere a chiriilor la garsoniere (-11% MoM și -6% YoY), iar la apartamente cu 3 camere, cu 6%, în luna octombrie față de luna septembrie, revenind la valoarea înregistrată în octombrie 2021.

La apartamentele de 2 camere chiriile au rămas la prețul de 300 euro/lună, față de septembrie. Comparativ, în octombrie 2021 erau de 260 euro (scumpire de +15%).

Chirii apartamente/ garsoniere în București

S-a înregistrat avans mediu de până la 13% (octombrie 2022 față de octombrie 2021). Apartamentele cu 2 camere s-au închiriat la tarife mai mari cu 15%.

În octombrie 2022, prețul mediu de închiriere în București variază de la 300 euro/lună pentru garsoniere, 450 euro/lună pentru apartamentele de 2 camere și 550 euro/lună pentru cele de 3 camere.

Chirii apartamente/ garsoniere în Brașov

În cazul apartamentelor cu 2 camere, s-a înregistrat un avans de 5% în octombrie față de septembrie. Chiriile pentru apartamentele cu o cameră și cele de trei camere au rămas la același nivel.

Comparativ cu octombrie anului trecut, prețul chiriilor a crescut în medie cu 16%; cel mai mult la apartamentele de 3 camere (+22%). În prezent, se plătește în medie cu 100 de euro mai mult pentru închirierea unui apartament de 3 camere comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Chirii apartamente/ garsoniere în Constanța

Apartamentele cu 2 camere au un cost de închiriere cu 14% mai mare în octombrie față de septembrie. Chiriile la apartamentele cu 3 camere stagnează, iar cele la garsoniere cresc cu 1%. Raportat la anul trecut, prețul chiriilor a crescut în medie cu 28%.

Chirii apartamente/ garsoniere în Iași

Prețul de închiriere continuă să crească ușor în luna octombrie la apartamentele din Iași (avans mediu de 3%). Cele mai mari creșteri sunt înregistrate la garsoniere și apartamentele de 3 camere, unde chiria e cu 4% mai mare în octombrie față de luna septembrie. În medie, pentru apartamentele cu 2 camere: 400 euro/lună și pentru garsoniere, 260 EUR/lună.

În ultimul an, cea mai mare creștere a fost înregistrată la apartamentele de 3 camere, care se închiriază la un preț cu 25% mai mare (400 euro vs 500 euro).

Chirii apartamente/ garsoniere în Craiova

Prețul chiriilor a crescut în medie cu 2% în octombrie față de luna septembrie. Garsonierele au ajuns la 230 euro/lună (+15% față de anul trecut în octombrie), apartamentele de 2 camere s-au stabilizat în jurul sumei lunare de 305 euro (+9% YoY), iar apartamentele de 3 camere se închiriază în medie cu 400 euro/lună (+14% YoY).

sursă: Mediafax, comunicat storia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax