Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât timp trebuie să aștepți pentru eliberarea unui pașaport electronic, în Alba. Au crescut cererile

Publicat

Șeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte (SPCP) Alba, inspectorul de poliție Florin Vasile Diniș, a prezentat miercuri activitățile desfășurate în anul 2022. Potrivit indicatorilor, față de anul 2021 se constată o creștere a numărului de cereri primite pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice și temporare. 

Timpul mediu de aprobare a cererilor pentru pașapoarte electronice este sub o zi, iar timpul mediu de soluționare (tipărire pașaport electronic) este de sub trei zile lucrătoare.

Subprefectul județului Alba, Andrei Vincze, a participat miercuri împreumă cu șeful SPCP Alba, inspector de poliție Florin Vasile Diniș, la evaluarea activității desfășurate în anul 2022 de către Direcția Generală de Pașapoarte și serviciile publice comunitare de pașapoarte, în sistem videoconferință.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Alba, în anul 2022, la nivelul SPCP Alba au fost realizați următorii indicatori specifici pe linie de emitere, evidență și probleme de migrări:

  • Cereri primite pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice (sunt incluse și cele pentru alte SPCP-uri): 29.201;
  • Cereri primite pentru eliberarea pașapoartelor simple temporare: 2.454;
  • Cereri soluționate-aprobate (inclusiv primite de la MDOC și alte SPCP-uri): 28.592;
  • Pașapoarte electronice eliberate la ghișeu: 17.548;
  • Pașapoarte temporare emise: 2.466;
  • Restabilirea domiciliului din străinătate în România: 160;
  • Sancțiuni contravenționale aplicate/valoare: 246/7.800 lei.

Față de anul 2021 se constată o creștere a numărului de cereri primite pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice și temporare, respectiv de la 17.300 cereri pentru anul 2021 la 31.655 cereri pentru anul 2022.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax