Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât ține vremea rea și când vom scăpa de frig, ploi și ”zăpada mieilor”. Prognoza meteo ANM, actualizată, până în 1 mai

Publicat

meteo flori ploi

Vremea va continua să fie mai rece în următoarele zile. Vor mai fi ploi, dar și lapoviță și ninsori. Meteorologii spun că va fi cel mai frig în regiunile intracarpatice. 

Se încălzește din weekendul de Florii. De la 8 grade vineri, temperaturile urcă la valori de 11 grade sâmbătă și 17 grade duminică, în Alba. Vor mai fi însă ploi.

Până atunci, în această săptămână, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud-vest a țării, potrivit ANM.

De săptămâna viitoare, maximele urcă de la 14 la 17 grade și chiar 19-22 de grade, în duminica Paștelui ortodox. Va mai ploua însă, aproape toată săptămâna, în Transilvania. De Paște nu sunt anunțate deocamdată precipitații.

În continuare, în luna aprilie, cel mai cald va fi în jurul datei de 23 aprilie. Luna mai va începe cu ploi și temperaturi de peste 16-21 de grade Celsius.

România, sub influența unui vortex polar

Temperaturile au scăzut foarte mult și sunt înregistrate ploi, lapoviță și ninsori, în contextul unui vortex polar de influențează și țara noastră. Meteorologii spun că marți este cea mai rece zi din această perioadă.

”Vorbim de o perioadă cu un cer mai mult noros, temperaturile nu vor scădea foarte mult pe parcursul nopţilor, dar vor fi însă şi valori negative, mai ales în partea de nord, centru şi vest a teritoriului. Nu vor lipsi astfel de valori nici în celelalte regiuni. Sigur că, în aceste condiţii, se poate produce îngheţ la sol.

Temperaturile sunt foarte periculoase pentru livezi, în general pentru ce a început acum să crească, iar din păcate veştile nu sunt bune pentru întreaga săptămână.

Rămânem cu această masă de aer rece care cuprinde nu numai zona ţării noastre, ci şi mare parte a Europei. De altfel, în ultimele zile, în partea de vest, de sud-vest, sud a continentului nu a fost foarte cald. Noi am fost ceva mai feriţi, dar vom fi influenţaţi de masa de aer rece”, a declarat directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, la Antena3.

Prognoza meteo actualizată pe 4 săptămâni

Vremea/prognoza meteo săptămâna 3-9 aprilie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile intracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud-vest a țării.

Vremea/prognoza meteo săptămâna 10-16 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar și deficitare în cele vestice, nord-vestice și centrale.

Vremea/prognoza meteo săptămâna 17-23 aprilie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în sud-vestul țării, dar și local deficitar în extremitatea de nord, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea/prognoza meteo săptămâna 24 aprilie – 1 mai

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile sud-vestice și nord-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax