Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât va sta după gratii un hoț cu experiență, care a furat dintr-o chilie a Mănăstirii Râmeț. Cum a intrat în încăperea închisă

mănăstirea Râmeț

Publicat

Nicolae C., un hoț cu experiență va ajunge după gratii după ce a fost condamnat definitiv într-un dosar de furt calificat. Furtul care l-a adus în fața magistraților a avut loc la Mănăstirea Râmeț, în luna martie a anului 2024. 

O primă condamnare a fost dată de magistrații Judecătoriei Aiud, în data de 14 iunie. Nemulțumit de pedeapsa primită, bărbatul a făcut apel la instanța superioară. 

În data de 17 septembrie 2024, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au dat o decizie în cazul său.

Furtul s-a produs în data de 3 martie, în timpul slujbei. Atunci Nicolae a mers alături de un alt bărbat, martor în dosar, la mănăstirea din Alba.

La un moment dat, în timpul slujbei a văzut un geam deschis la o chilie. Drept urmare s-a gândit că poate fura bunuri din chilie.

”inculpatul a observat un geam amplasat deasupra ușii de acces într-unul dintre corpurile de clădire din incintă, astfel că s-a urcat cu picioarele pe clanța ușii, a ridicat geamul și a intrat astfel în clădire”, au notat magistrații.

Pentru ce a fost condamnat

”La data de 3 martie 2024, în jurul orelor 12.00, inculpatul a pătruns, prin escaladarea unui geam, în interiorul unui corp de clădire din incinta Mănăstirii Rîmeț și, ulterior, a pătruns în camera (chilia) persoanei vătămate iar dintr-un portmoneu aflat într-un dulap al camerei locuite de persoana vătămată, a sustras suma de 250 lei și 120 de euro”, au notat procurorii.

Mai pe scurt a escaladat geamul chiliei, a căutat prin încăpere și a găsit banii femeii.

Victima, femeia lăsată fără bani nu a fost parte civilă în dosar.

Banii au fost recuperați înainte ca bărbatul să poată părăsi incinta mănăstirii.

Ce pedeapsă a primit

Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Momentan acesta se află în arest preventiv la Penitenciarul Aiud. Bărbatul este recidivist și a fost condamnat în repetate rânduri din anul 2006 până în anul 2018, pentru diferite furturi.

La Curtea de Apel Alba Iulia, magistrații instanței superioare au respins cererea bărbatului și au menținut decizia instanței de fond.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate