Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cătălin Borangic / GÂNDUL ZILEI: Evoluția tacticilor de asalt. De la ”noaptea ca goții”, la ”NOAPTEA ca HOȚII”

Publicat

dac Tacticile și strategiile de luptă au evoluat de la 1914 încoace. Atacurile la baionetă, cu strigăte de „ura” nu mai merg. Acum, pizmașii atacă cetatea altfel. Trimit întâi șorecari ce rod la baza zidurilor, apoi deschid porțile beciurilor și lasă pe stradă ocnașii.

Când e lumea mai ocupată să-i arcănească pe ăștia și să ferece la loc carcera, începe de fapt greul asediului.

Primii care pun scările pe ziduri sunt un fel de kamikaze. Nu, nu vă speriați, nu au explozibili. Ăștia sunt doar proști de bubuie. Tura asta au trimis patru. Sau, mă rog, patru au ajuns la creneluri.

Primul a detonat o prostie cât el de mare, dar s-a dovedit doar un artificiu de ăla de Revelion, de face doar sugarii să sughită. „Sper că atunci când ați aprins luminile telefoanelor ați folosit telefoanele și abonamentele personale și nu pe cele primite de la Parlamentul României“. Adică lanterna de la telefon e inclusă în abonament. A fost repede dezamorsată, în râsete, strigăte și aplauze batjocoritoare de un genist local, care i-a replicat că și ieșitul din plen n-ar trebui pontat, ci timpul pierdut astfel să se taie din leafa de șparlamentar.

Al doilea atentator a fost mai prost decât primul, motiv pentru care n-a ajuns prea departe. Încurcat în firele tiribombei, nătărăul a setat greșit ceasul dinamitei și, cum am zis, s-a ars. A bubuit o chestie complicată: „Eu vă spun că ședința de guvern a început mai târziu și s-a întunecat afară. Dacă era vară, era ziuă. Așa că nu e noaptea ca hoții“. De remarcat că la partea cu „ca hoții” n-a umblat și unii zic că a fost semn divin. Sau semn că lumea a avut dreptate. Sau amândouă. Oricum a dat cu Bota-n baltă.

Al treilea, deși a ajuns aproape în mulțimea apărătorilor, doar a fâsâit simplu, dar prelung. Întrebat de un răzeș care-i treaba, de ce a părăsit sala, buimacul n-a putut să spună decât: „Nu știu, nu știu, eu sunt nou pe-aici“. Adică „m-am luat și eu după ăialalți doi”. Personalul de specialitate încă răzuie mirosul lui de pe zid.

Al patrulea, care-i și întrece, din vitejie și grabă, a plecat la atac fără prostia regulamentară, așa că a bubuit ca petarda aia cu chibrituri și șurub, din copilărie. Și-a luat doar tupeul și vocabularul redus, motiv pentru care când a ajuns unde credea el că e locul potrivit și a tras de sfoară i-au ieșit din gură doar măscări și greșeli gramaticale la foc automat la adresa unei june.

Cum se vede, Partidul a scos la înaintare detașamentul stupid, să bubuie, să facă giumbușlucuri, să ia fața oamenilor, dar undeva în umbra nopții ayatolahul mustăcios pregătește următorul val de asalt. Ăia precis nu-s din soiul tembel, ci ieniceri hârșiți. Răi, lacomi, mulți.

Aprindeți lanternele, care n-aveți împrumutați minute, să fie lumină că șobolanii vin noaptea ca goții. #rezist

Pamflet scris de Cătălin Borangic

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax