Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cătălin Buciuman, sportiv al Clubului Unirea Alba Iulia, medaliat cu AUR la Campionatul European de Powerlifting

Publicat

Județeul Alba are un Campion European la Powerlifting. Cătălin Buciuman, sportiv al Clubului Unirea Alba Iulia a cucerit medalia de aur la Campionatul European – categoria Juniori, la disciplina împins din culcat (195 kg), competiție desfășurată la Plzen în Republica Cehă.

„Am reușit să urc România pe cea mai înaltă treaptă a podiumului devenind astfel Campion European la proba Împins din Culcat cu 195kg ridicate. În primul rând vreau să mulțumesc antrenorului meu Panazan Ovidiu pentru aceasta reușită și evoluția mea pe parcursul pregătirii” spune Cătălin Buciuman.

Sportivul are în palmares câteva reușite notabile, printre care: Campion absolut C.N. Juniori II în 2017, Loc 1 Impins din culcat C.E. JunioriII în 2017, Loc 2 C.N. Seniori tot în 2017 dar și altele.

UPDATE: Sportivul Cătălin Buciuman (cat. 74 kg) a ridicat 195 de kilograme la proba împins din culcat, obținând cel mai bun rezultat dintre toți concurenții, la tineret, și a urcat, astfel, pe prima treaptă a podiumului la această probă, devenind campion european.

De asemenea, alte rezultate importante la tineret (juniori 1) au fost obținute de Dan Turuș (cat. 105 kg), sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, care a obținut patru medalii de bronz la probele de genuflexiuni (a ridicat 250 de kilograme), împins din culcat (172 de kilograme) și îndreptări (220 de kilograme), respectiv la total. La rândul său, Laurențiu Avram (cat. 74 kg), chiar dacă nu vine acasă cu medalii, a obținut rezultate bune, două locuri 5 și două locuri 6.

La seniori, CS Unirea Alba Iulia a obținut o medalie de bronz prin Andrei Cioflică (cat. 74 kg), la proba împins din culcat, după ce a ridicat 200 de kilograme. Seniorul Andrei Irimie (cat. 83 kg), sportiv cu rezultate foarte bune, a intrat în luptă direct pentru medalia de aur, însă a ratat toate cele trei încercări.

”Mulțumesc Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia pentru că, în afara sprijinului primit de la Ministerul Tineretului și Sportului, este alături de noi și sprijină sportivii legitimați. Îi mulțumesc directorului Corneliu Mureșan. În afară de medalii, s-au obținut și locuri bune la campionat și asta mă bucură”, a spus instructorul voluntar al CS Unirea Alba Iulia, Ovidiu Pănăzan, președinte al Federației Române de Powerlifting.

Competiția a avut loc în perioada 5-12 mai în Cehia, la Plzen.

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiția se desfășoară în general pe categorii de vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax