Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cataloagele şcolare on-line, amânate. Iohannis a cerut Parlamentului să reexamineze legea

iohannis

Publicat

Proiectul de lege prin care se dispune înfiinarea cataloagelor școlare on-line a fost transmis marţi Parlamentului, de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru reexaminare. Sunt amintite lipsa sursei de finanţare şi necesitatea de protejare a datelor personale ale elevilor.

Potrivit adresei transmise de preşedinte, Parlamentului, “legea pentru completarea art. 70 din Legea educației naționale nr. 1/2011 are ca obiect introducerea unor noi dispoziții privind înființarea Catalogului școlar on-line, ca platformă școlară on-line pentru publicarea zilnică a notelor și absențelor elevilor.

(…), prin legea supusă reexaminării, înființarea și gestionarea permanentă a catalogului școlar on-line intră în responsabilitatea unităților de învățământ preuniversitar.

Apreciem că această reglementare este insuficientă, deoarece poate determina o aplicare neunitară a legii.

Astfel, textul normativ nu prevede modalitatea de punere în aplicare a acestor noi dispoziții și nici nu creează posibilitatea pentru legiuitorul secundar, respectiv autoritățile publice centrale sau locale, să stabilească reguli precise referitoare la înființarea și gestionarea catalogului școlar on-line, care să asigure implementarea unitară, de către toate unitățile de învățământ preuniversitar.

Mai mult de atât, legea transmisă la promulgare nu prevede sursele de finanțare prin care se poate realiza și întreține această platformă școlară on-line.

De asemenea, având în vedere că acest catalog școlar conține date cu caracter personal, considerăm că este obligatoriu ca textul legii să conțină dispoziții exprese, prin care să se asigure protecția acestor date”.

Iohannis mai reclamă că reglementările de completare a art. 70 din Legea nr. 1/2011 “nu respectă exigențele de tehnică legislativă”.

“Întrucât notele elevilor exprimă, potrivit art. 71 alin. (3) din Legea nr. 1/2011, rezultatele evaluării școlare, considerăm că ar fi oportun ca dispozițiile privind înființarea Catalogului școlar on-line să vizeze, mai degrabă, completarea normelor din Legea nr. 1/2011 referitoare la evaluarea rezultatelor învățării”, potrivit sursei citate.

sursa: Romania24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate