Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Câte burse de performanță poate încasa un elev care câștigă mai multe olimpiade. Răspunsul rușinos al Ministerului Educației

Publicat

România are bani pentru pensii speciale, salarii enorme pentru clientela de partid, vouchere electorale și multe altele, dar nu și pentru elevii olimpici. 

Chiar dacă un elev câștigă mai multe olimpiade naționale la discipline diferite, sau ia premiu doar la una, are dreptul la o singură bursă de performanță, de 500 de lei. 

Informația a fost publicată de Edupedu.ro, care citează un răspuns al Ministerului  Educației, la o solicitare adresată de publicație, în care a solicitat clarificări.

Asta deși nu există nicăieri în legislație mențiunea că mai multe premii la olimpiade nu pot genera câte o bursă pentru fiecare performanță.

Edupedu scrie despre cazul unui elev aflat pe primele trei locuri la Olimpiada Națională de Fizică și Olimpiada Națională de Informatică, calificat în lotul de pregătire organizat de Ministerul Educației pentru competițiile internaționale de matematică, care a primit o singură bursă.

Potrivit datelor comunicate de inspectoratele școlare județene, 9.996 de elevi beneficiază de bursă de performanță în anul școlar curent, conform Ministerului Educației.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. X

    sâmbătă, 19.11.2022 at 12:28

    raspuns al guvernului

    judecatorii de la ccr cate pensii pot lua
    cate vor pt ca pot

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax