Eveniment
Câte E-uri poate conține un grătar de 1 Mai. Valorile nutriționale pentru o porție de mici, muștar și pâine. Analiza InfoCons

Se apropie Ziua de 1 Mai, zi în care românii obișnuiesc să sărbătorească această zi cu un grătar tradițional. ”Vedetele” unei mese la grătar de 1 Mai vor fi mici, pâine și muștar. Totuși, o astfel de masă poate conține până la 9 aditivi alimentari (E-uri), 46,2 grame de zahăr și 11,1 grame de sare.
InfoCons a realizat un studiu privind ingredientele și valorile nutriționale ale produselor specifice acestei zile: micii, muștarul și pâinea. În urma centralizării și analizării datelor, au rezultat următoarele informații:
Aditivi alimentari (E-uri), pe categorii de produse:
- Mici: între 0 și 5 E-uri
- Muștar: între 0 și 6 E-uri
- Pâine: între 0 și 8 E-uri
Conținutul de zaharuri (la 100g de produs):
- Mici: între 0 g și 3,2g zahăr
- Muștar: între 0,9g și 34g zahăr
- Pâine: între 0,18g și 9g zahăr
Conținutul de sare (la 100g de produs):
- Mici: între 1,07g și 2,6g sare
- Muștar: între 0,82g și 6,5g sare
- Pâine: între 0,003g și 2g sare
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News