Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Câte mașini circulă pe drumurile din România: CNAIR va organiza începând din aprilie un recensământ al circulației rutiere

Publicat

CNAIR va organiza un recensământ al circulației rutiere care se va desfășura pe șoselele din România începând din luna aprilie până în luna noiembrie.

Recensământul va ține șapte zile în lunile cu trafic mediu, aprilie, mai, octombrie, noiembrie, și trei zile în lunie iulie și august când traficul are valori foarte mari.

Recensământul circulației rutiere se efectuează o dată la cinci ani și constă în înregistrări manuale ale traficului, pe categorii de vehicule.

Activitatea trebuia să se desfășoare în 2020, dar a fost amânată din cauza pandemiei.

Posturile recensământului circulației rutiere vor fi amplasate pe autostrăzi, drumuri naționale și județene. Pe autostrăzi și drumuri nationale durata înregistrarii va fi de 8 ore/zi, în timp ce pe drumurile județene durata va fi de 14 ore/zi.

Informații astfel adunate vor fi folosite pentru „fundamentarea și proiectarea investițiilor rutiere și a lucrărilor de întreținere și reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulației rutiere și urmărirea dinamicii de evoluție a traficului pe rețeaua rutieră, precum și pentru elaborarea de studii referitoare la evaluarea calității aerului, prin estimarea emisiilor generate de traficul rutier și a impactului asupra mediului”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax