Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Câte maşini sunt înmatriculate în România. În ce zone din ţară sunt cele mai puţine. Date dintr-un studiu INS

Publicat

trafic rutier autostrada În România sunt înmatriculate 5,51 de milioane de autovehicule arată un studiu al Institutului Național de Statistică (INS) realizat în luna mai, raportat la finele anului 2015.

„Parcul vehiculelor înmatriculate în circulaţie la 31 decembrie 2015 totaliza peste 6,6 milioane vehicule, înregistrând o creştere cu 5,3% faţă de sfârşitul anului 2014. Ponderea autoturismelor în total parc vehicule înmatriculate a fost de 78,1%”, se arată în studiul INS.

Vezi şi DRPCIV: A crescut cu 20% numărul înmatriculărilor de autoturisme second-hand. Care este marca preferată de români

Cele mai multe mașini sunt înmatriculate în București, peste un milion de unități, ceea ce înseamnă sub doi locuitori la un autovehicul. Pe locul doi se plasează județul Timiș cu 3,38 de locuitori la o mașină, urmat de județele Brașov, Cluj, Arad și Constanța.

Cele mai puține mașini sunt înmatriculate în Călărași, Vaslui, Botoșani și Teleorman.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax