Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Câte persoane au decedat în România, după administrarea vaccinului anti-Covid. Precizările autorităților

Publicat

INSP a făcut publice noi date cu persoanele care au decedat după vaccinare. 

Potrivit informațiilor furnizate postului Antena 3, 89 de persoane confirmate COVID care erau și vaccinate au murit în perioada 1 ianuarie – 14 martie.

Totuşi, autorităţile spun că nu există nici o legătură între deces şi vaccin.

De asemenea, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a explicat că în perioada 1 ianuarie – 14 martie, la nivel naţional au fost înregistrate 7.342 reacții adverse după vaccinare.

De la începutul pandemiei până miercuri, 24 martie, 22.579 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

5 decese suspecte, investigate

Conform datelor publicate de antena3.ro în intervalul menţionat mai sus au fost înregistrate 89 de persoane decedate în rândul persoanelor confirmate COVID-19 şi vaccinate.

De asemenea, în documentul publicat se mai arată că au fost raportate și investigate 5 decese suspecte postvaccinare dar nici unul nu a fost cauzat de vaccinare.

Întrebare: Ce reacţii adverse au fost raportate şi câte după vaccinarea anti-COVID, vă rog să le transmiteţi defalcat pe tipul de vaccin, pe fiecare lună în parte, de la începutul vaccinării anti-covid în România, până la data de 14 martie inclusiv

Răspuns: În perioada 27 decembrie 2020 – 14 martie 2021 au fost raportate 7.325 cazuri reacţii adverse post vaccinare indezirabile (RAPI), dintre care 7.324 la vaccinul ani COVID-19 și un caz RAPI la vaccinul Hexacima.

Cazurile RAPI înregistrate în perioada menţionată şi defalcate pe tip de vaccin anti-COVID19 sunt prezentate în tabelul nr 1.

Menţionăm că vaccinarea cu produsul Moderna a început din data de 4 februarie 2021 iar vaccinarea cu AstraZeneca din data de 15 februarie 2021.

Întrebare: Vă rog să transmiteți și câte persoane dintre cele vaccinate anti-covid au decedat post vaccinare în perioada mai sus menționată

Răspuns: În perioada 27 decembrie 2020 – 14 martie 2021 au fost raportate RAPI și investigate, 5 decese suspecte post vaccinare, niciunul nu a fost datorat vaccinării.

De asemenea, în intervalul 1 ianuarie – 14 martie 2021 s-au înregistrat 89 de decese în rândul persoanelor confirmate COVID-19 și vaccinate.

TABELUL AICI: Tabel vaccin INSP

Un bărbat din Vaslui a murit la 48 de ore după administrarea vaccinului Pfizer

În atenţia publică au apărut mai multe cazuri de decese după administrarea vaccinului împotriva COVID-19. De exemplu, un bărbat din Vaslui a murit la 48 de ore după administrarea rapelului Pfizer.

Acesta avea 35 de ani şi suferea de insuficientă renală, iar de mai mulţi ani făcea dializă.

“Un echipaj medical a fost solicitat la domiciliul pacientului. A fost resuscitat la faţa locului şi adus în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, ulterior fiind declarat decesul”, au declarat, marţi, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, informează Agerpres.

Un alt caz care a apărut în atenţia publică s-a produs în Prahova unde doi soţi au decedat la câteva ore după ce şi-au administrat vaccinul Pfizer.

Cei doi au fost vaccinați împotriva coronavirusului.

Înainte de a fi imunizați, cei doi au avut simptome de COVID-19, însă au considerat că au fost răciți și au luat tratament pentru viroză.

De asemenea, fiica celor doi ea ajuns în stare gravă la secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Femeia, în vârstă de 66 de ani și bărbatul, în vârstă de 71 de ani au avut simptome asociate infecției cu noul coronavirus, dar au considerat că sunt răciți și nu s-au deplasat la unitatea medicală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ioan Paul

    miercuri, 24.03.2021 at 17:38

    Nu a murit nici o persoana!
    Notmal, cum sa mori de la vaccin. E un medicament sigur și eficient care ne va aduce normalul vieții. 🤣🤣🤣

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax