Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Câte persoane au voie într-o mașină, în România, pe perioada carantinei. Restricțiile de deplasare din Ordonanța militară

Publicat

De la instaurarea stării de urgență în țara noastră, pe 16 martie 2020, în contextul pandemiei de coronavirus, ordonanțele de urgență au impus o serie de restricții de deplasare.

Ordonanța clarifică și modul de deplasare a persoanelor cu mașina pe perioada stării de urgență.

Ordonanța militară nr. 4 specifică faptul că “(3) Interdicția privind circulația persoanelor într-un grup mai mare de 3 persoane se aplică exclusiv circulației pietonale.”

Această prevedere vine în completarea articolului 3 din Ordonanța de Urgență nr. 2 care interzicea circulația într-un grup mai mare de 3 persoane. Un grup de persoane este reprezentat de alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Întrebare: Pot să transport în mașina mai mult de 3 persoane?

Răspuns: Prevederea din art.3 din Ordonanța militară nr.3 vizează doar deplasarea pietonală și nu transportul public.

Este important însă să respectați măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID 19, inclusiv prin păstrarea unui loc liber între pasageri.

Explicația este valabilă și pentru transportul organizat de operatorii economici pentru deplasarea salariaților la/de la locul de muncă.

Grupul de Comunicare Strategică a clarificat nelămurirea șoferilor.

Da, se pot transporta mai mult de 3 persoane în mașină, dar este importantă respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19, inclusiv prin păstrarea unui loc liber între pasageri.

Acest lucru se poate aplica în microbuze sau autobuze, dar este imposibil să transporți într-un autoturism cu cinci locuri mai mult de 3 persoane și să lași un loc liber între acestea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Daniel

    duminică, 19.04.2020 at 22:07

    Nu e clara treaba cu deplasarea la tara de la oras,pt munci agricole pt cei care au pământ,vie ,livada,etc. Ramasi fara activitatea de la oras din cauza covid ar dori sa-si intretina familia de la tara dar nu au cerificat de producator sau firma. Si duc cu ei copii pt ajutor iar o problema ..Cum e ……?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax