Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Câte persoane se află în carantină și în izolare, în Alba. Sute de amenzi pentru cei care nu au respectat Ordonanța Militară

Publicat

În județul Alba, luni, 13 aprilie, se află în carantină 369 persoane, 294 persoane ieșite din carantină, 751 persoane izolate la domiciliu, 3.598 persoane ieșite din izolare, 5 persoane vindecate, 4 persoane decedate.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 731 de persoane aflate în 361 de locații, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

În urma activităților au fost aplicate 232 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare, în valoare de 293.320 lei.

De exemplu, între orele 11.00 – 13.00 și 16.00 – 18.00, 67 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și angajați MApN au acționat pe raza municipiului Alba Iulia și a Secțiilor de Poliție Rurală Galda de Jos și Vințu de Jos.

Au fost verificate 385 de autovehicule și 710 persoane și au fost constatate 53 de abateri de natură contravențională. Dintre amenzi, 43 au fost aplicate pentru nerespectarea dispozițiilor ordonanțelor militare, unor persoane care nu și-au putut justifica prezența pe stradă.

Polițiștii Serviciului Rutier împreună cu polițiștii din Câmpeni, Abrud, Aiud și Ocna Mureș, sprijiniți de jandarmi, polițiști locali și angajați ai MApN, au acționat pe drumurile naționale, județene și comunale care duc spre Câmpeni, Abrud, Ocna Mureș și Aiud.

Au fost verificate 412 autovehicule și 545 de persoane și au fost constatate 47 de abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 21.625 lei. Dintre amenzi, 42 de au fost aplicate pentru nerespectarea ordonanțelor militare.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni în contextul  răspândirii COVID-19. Încă de la începutul epidemiei, zilnic peste 100 de jandarmi au fost angrenați în misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină,  misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor  militare, misiuni executate în cooperare cu poliția pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

sursă foto: Arhiva alba24.ro, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax