Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Câte persoane se află în izolare și în carantină, în Alba. Amenzi pentru cei care nu respectă Ordonanțele Militare

Publicat

În județul Alba, azi 09 aprilie 2020, se află în carantină 427 persoane în carantină, 180 persoane ieșite din carantină, 950 persoane izolate la domiciliu, 3240 persoane ieșite din izolare, 4 persoane vindecate și 4 persoane decedate.

Potrivit Prefecturii Alba, Polițiștii din județ continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 261 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și 41 polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19..

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 978 de persoane aflate în 356 de locații, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

În urma activităților au fost aplicate 275 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare, în valoare de 564.600 lei.

De exemplu, pe raza municipiului Blaj și a localităților rurale limitrofe a fost organizată o acțiune cu efective suplimentare în care au fost angrenați 36 de polițiști, jandarmi și polițiști locali.

Au fost controlate 106 autovehicule, au fost legitimate 187 de persoane și au fost constatate, în total, 121 de abateri de natură contravențională, secționate cu amenzi în valoare de 246.185 lei. Dintre amenzi, 98 au fost aplicate pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind starea de urgență.

Totodată, polițiștii au verificat 62 de persoane aflate în izolare.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni în contextul  răspândirii Covid19. Încă de la începutul epidemiei, zilnic peste 100 de jandarmi au fost angrenați în: misiuni de escortare a convoaielor auto,  misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină,  misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor  militare, misiuni executate în cooperare cu poliția pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 127 de  jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 de lei.  Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax