Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Câte tone de gunoaie reciclabile au fost ridicate din Alba Iulia, în 2022. Anunțul făcut de primarul Gabriel Pleșa

Publicat

Deschiderea Centrului de management al deșeurilor de la Galda de Jos a adus o nouă obligație în rândul albaiulienilor: cea de a colecta selectiv gunoaiele înainte de a le arunca. 

Mai exact locuitorii trebuie să separe gunoiul în deșeuri menajere și deșeuri reciclabile (hârtie, carton, plastic și sticlă). Pentru sticlă au fost făcute puncte de colectare speciale, iar pentru hârtie și carton au fost amplasate module în zona de blocuri sau au fost împărțiti saci în zonele de case. 

Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, a spus într-o conferință de presă susținută joi, 19 ianuarie câte tone de deșeuri reciclabile au aruncat locuitorii din Alba Iulia, în 2022.

Campania de colectare selectivă a început relativ cu o cantitate mică de reciclabile. Mai exact, în luna ianuarie a anului 2022, au fost ridicate de RER VEST 72, 14 tone de reciclabile, dar în decembrie, la sfârșit de an, cantitate de deșeuri reciclabile a ajuns la 244, 16 tone, strânse din oraș.

În total, pe tot parcursul anului 2022, de pe teritoriul municipiului Alba Iulia, operatorii RER VEST, Remat și Aloref, care se ocupă cu deșeurile reciclabile au ridicat 2158.30 de tone de materiale care pot fi reciclate.

În ceea ce privește cantitatea de gunoi menajer, operatorul de salubritate a ridicat din municipiu 21020, 64 de tone de gunoi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax