Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Câți bani, case și mașini au Roman, Pereș, Dîrzu, Breaz, Răcuci, Bumb și Olar. Declarațiile de avere ale parlamentarilor de Alba

Publicat

Declarațiile parlamentarilor de Alba au fost postate, potrivit legii, pe siteurile Camerei Deputaților și Senatului.

Sunt totuși două excepții, Corneliu Olar și Ioan Dîrzu, ale căror declarații disponibile online sunt din mai 2019. 

Casele, terenurile, conturile bancare, mașinile și bijuteriile reprezintă principalele diferențe dintre declarațiile de avere ale politicienilor și cele ale angajaților obișnuiți.

Cu puține excepții, activitatea lor a fost aproape invizibilă, mulți dintre ei dispărând din peisajul politic local și din viața publică locală, imediat după alegeri.

Averile deputaților

Florin Roman (PNL) are în Alba Iulia câte 1/2 dintr-o casă de 300 de metri pătrați și un teren intravilan.

În conturile deschise la mai multe bănci, acesta a acumulat diferite sume de bani. În total, are 144.000 de lei și 10 euro.

De asemenea, Florin Roman are un Volvo XC 60 din 2011 și bijuterii în valoare de 5.000 de euro.

Indemnizația pe care a încasat-o în calitate de deputat ajunge la 142.000 de lei. ab24

Claudiu Răcuci (PNL) deține un teren intravilan de peste 2.000 de metri pătrați și o casă de locuit la Blaj.

Este însă pasionat de mașini: are patru. Când se urcă la volan, are de ales între un Mitrsubishi, un Mercedes, un Land Rover sau un Ford Ranger.

Indemnizația de deputat i-a adus peste 131.000 de lei, iar soția sa, învățătoare, a mai câștigat 53.000 de lei în ultimul an. Cu toate acestea, Răcuci nu are economii dar nici datorii și nici depozite bancare. Cel puțin așa a scris în declarația de avere.

În declarația de interese, Claudiu Răcuci a bifat că este membru al ”Căpriorul din deal”, unde are 25% din părțile sociale și nici un beneficiu.

Sorin Bumb (PNL) deține împreună cu soția un apartament și o garsonieră. Apartamentul se află în Alba Iulia și are 69 de metri pătrați, iar garsoniera în Cluj-Napoca (26 de metri pătrați). De asemenea, are două mașini: un Volkswagen și un BMW.

Nici deputatul Sorin Bumb nu are nici un depozit bancar. Are în schimb datorii către CAR Transgaz Mediaș, care totalizează 55.000 de lei.

În ultimul an, acesta a încasat peste 131.000 de lei de la Camera Deputaților, iar soția sa a mai adus acasă peste 65.000, ca angajată a SNTGN – Transgaz Mediaș.

Deputatul Corneliu Olar (PNL) nu și-a depus declarația de avere în 2020. În cea depusă în luna iunie a anului trecut, acesta a scris că deține un teren de construcții în Alba Iulia în suprafață de 2.000 de metri pătrați, 1,4 hectare de pădure în comuna sa Horea și două terenuri mici la Beliș și respectiv la Horea.

La capitolul imobiliare, Olar stă bine. Are o casă la Horea, de 190 de metri pătrați și o cabană la Alba Iulia de 150 de metri pătrați (cel puțin așa a scris în declarație). În 2018, a mai cumpărat o garsonieră la Cluj-Napoca.

Potrivit ultimei declarații depuse (cea din 2019), deputatul avea într-un cont curent peste 384.000 de lei.

Acesta a încasat peste 120.000 de lei de la Camera Deputaților și a primit subvenții de la APIA despre care a scris că ”sunt cuprinse în contul deschis la Banca Transilvania”, deși avea obligația să precizeze exact sumele.

Nici deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, nu își depusese până miercuri, 18 iunie 2020, declarația de avere, sau cel puțin nu a fost postată pe siteul Camerei.

Potrivit declarației din 2019, familia Dîrzu deține două case: una în Alba Iulia și una în Cărpiniș (Munții Apuseni), unde mai au și un teren. De asemenea, la Cluj-Napoca, familia deputatului avea anul trecut 2 apartamente de câte 57 de metri pătrați.

În declarația de avere de anul trecut, Ioan Dîrzu are o Skoda Octavia din 2001, deși el conduce o mașină dintr-o cu totul altă clasă.

Bijuteriile pe care le deține au o valoare de aproximativ 8.500 de euro, iar la active financiare stă cel mai bine dintre colegii lui deputați: avea, la nivelul anului trecut, 370.000 de lei într-un cont și 40.000 de lei în altul. De asemenea, a împrumutat o altă persoană cu 40.000 de lei.

Veniturile familiei au fost asigurate, potrivit declarației pe anul trecut, din două surse: indemnizația de deputat (peste 125.000 de lei) și cele ale soției, angajată a două firme private din Alba Iulia (aproximativ 68.000 de lei).

Senatorii de Alba, Alexandru Pereș și Daniel Breaz

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax