Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Câți bani dă Ungaria pentru copiii din România care învață în limba maghiară

Publicat

Guvernul de la Budapesta acordă sprijin financiar familiilor din țările învecinate, inclusiv din România, cu copii care învață în limba maghiară. Luni a început transferul sumelor către părinți.

Este vorba despre sume majorate, de 100.000 de forinţi (circa 260 de euro), pe care părinţii copiilor maghiari, respectiv tinerii maghiari din afara graniţelor Ungariei care merg la şcoli cu predare în limba maghiară le primesc din partea Budapestei, potrivit stirileprotv.ro.

Părinţii copiilor maghiari, respectiv tinerii maghiari din afara graniţelor Ungariei, care merg la şcoli cu predare în limba maghiară primesc, începând din acest an, un sprijin al cărui cuantum a crescut de la 22.400 de forinți la 100.000 de forinți brut

Este o formă de sprijin dedicat celor care studiază în limba maghiară în statele vecine cu Ungaria, a transmis Secretariatul de Stat pentru Politicile Naţionale.

Prin această măsură, guvernul ungar intenționează să încurajeze părinţii să aleagă şcolile cu predare în limba maghiară şi să consolideze învăţământul în limba maghiară în afara graniţelor Ungariei.

Circa 220.000 de copii și tineri studiază în limba maghiară, în afara Ungariei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 06.09.2023 at 10:29

    Dacă spui asta, ori poate ştiu, guvernul României îţi răspunde că nu au bani nici pentru cei din ţară. Şi uite aşa deducem că acolo sunt aciuiaţi o grămadă mare de proşti de când ne ştim. Păcat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax