Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Câți bani s-au adunat în fondurile de pensii private obligatorii. Raport al ASF

Publicat

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 135,5 miliarde lei, la finalul lunii aprilie 2024, în creştere cu 28,8% faţă de nivelul înregistrat la aceeaşi dată din 2023. 

Informațiile provin dintr-un raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), consultat de Agerpres.

„Investiţiile fondurilor de pensii administrate privat s-au realizat într-un procent de 93,6% în active româneşti, majoritatea fiind denominate în lei.

O mare parte a instrumentelor româneşti sunt reprezentate de titluri de stat sau acţiuni listate la BVB.”, se menţionează în raport.

Potrivit sursei citate, contribuţiile încasate în luna aprilie 2024 au fost în valoare de 1,45 miliarde lei, în timp ce contribuţia medie a fost 357 lei.

La finalul lunii aprilie, titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 88,143 miliarde de lei, respectiv 65,1%.

Pe locul doi se aflau acţiunile, cu 33,89 miliarde de lei (25%), iar pe poziţia a treia obligaţiunile corporative, cu 6,496 miliarde de lei (4,8% din total active).

Conform ASF, fondurile de pensii private obligatorii aveau 8.204.485 de participanţi în aprilie 2024.

În cadrul Pilonului II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax