Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Câți cetățeni din Alba s-au imunizat până acum cu fiecare tip de vaccin: Pfizer, Moderna și AstraZeneca

Publicat

30.787 de cetățeni ai județului Alba au fost vaccinați de la începutul campaniei cu cel puțin o doză de vaccin, dintre cele disponibile în România (Pfizer, Moderna și AstraZeneca), potrivit unor date comunicate de DSP Alba, la solicitarea Alba24.ro.

Aceasta înseamnă că în cele aproape 3 luni și jumătate, între 3 ianuarie și 15 martie, 8,16% din populația județului a fost imunizată cu cel puțin o doză. În total s-au administrat 44.834 de vaccinuri.

Vezi și Rapelul cu vaccinul AstraZeneca, anulat dacă apar tromboze după prima doză. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță

Cei mai mulți cetățeni au fost vaccinați cu Pfizer-BioNTech: 25.018 cu prima doză, din care 12.622 au primit-o și pe cea de-a doua.

Vaccinuri Pfizer utilizate în centrul de la Alba Iulia

2.035 de persoane au fost vaccinate cu Moderna, dintre care 1.425 au făcut deja rapelul.

Citește și: FOTO VIDEO: Cum arată un centru de vaccinare anti-COVID din Alba Iulia. Traseul de la intrarea în centru și până la ieșire

Alte 3.734 de cetățeni ai județului s-au vaccinat cu prima doză din AstraZeneca, urmând să le fie administrată și cea de-a doua la 58 de zile.

Deocamdată, din cauza perioadei lungi între cele două imunizări, nu sunt persoane vaccinate cu cele două doze.

11 centre de vaccinare în județ

În județ sunt în total 11 centre de vaccinare: 2 la Alba Iulia și câte unul la Sebeș, Blaj, Cugir, Câmpeni, Zlatna, Ocna Mureș, Aiud, Abrud și Teiuș.

Programarea pentru imuniare se face pe siteul vaccinare-covid.gov.ro.

”În județul Alba campania de vaccinare anti-COVID se desfășoară într-un ritm susținut, fără incidente majore și asta și datorită eforturilor depuse de personalul DSP Alba în colaborare cu autoritățile locale unde sunt organizate cele 11 centre de vaccinare din județ.

Au fost administrate în total 44834 de doze de vaccin, doza I și rapel, și înregistrate doar 4 pierderi de vaccin de la început și până acum.

Încet dar sigur ne îndreptăm spre ceea ce ne dorim cu toții, și anume revenirea la o viață normală”, a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax