Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EDUCAȚIE

Câți copii din județul Alba au părinții plecați la muncă în străinătate. Situație dramatică și la nivel național

Publicat


c

Un document făcut public de administrația prezidențială aproximează cu privire la cât de mulți părinți din România sunt plecați la muncă în străinătate, în timp ce copii lor au rămas în țară, în grija rudelor.

Datele prezentate arată o situație dramatică. Fenomenul este îngrijorător, iar informațiile obținute de autorii studiului sunt contradictorii, în funcție de instituția care le-a furnizat.

c

Astfel, în datele furnizate de direcțiile pentru protecția copilului din fiecare județ și din București, ar fi vorba despre aproape 100.000 de copii.

Numărul lor trece de 159.000, spun, pe de altă parte, Inspectoratele Școlare. Alte studii spun însă că nici acest număr nu ar fi corect și că numărul copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate ar putea ajunge chiar la 370.000.

Potrivit raportului de lucru interinstituțional, în județul Alba ar fi vorba despre 1.200. Asta cel puțin în ceea ce privește cifrele oficiale obținute de la Inspectoratul Școlar Județean.

sÎn ceea ce privește situația raportată de DGASPC, situația este invers decât cea de la nivel național în sensul că instituția a raportat mai mulți copii aflați în această situație: 1.375.

Ce efecte are părăsirea copiilor

O generaţie pleacă şi încearcă cu greu să se adapteze, în timp ce o alta, copiii rămaşi acasă, îşi găseşte cu greu calea. Psihologii se lovesc de cazuri cutremurătoare, în care formele de protest merg până la refuzul de a mai vorbi. Şi asta pentru că cei mici nu au mai avut cui să spună “mama” şi “tata”.

În general, este vorba despre părinți care au fost nevoiți să plece în căutarea unui venit mai bun și care tot nevoiți au fost să își lase copiii în grija bunicilor sau a rudelor.

”Acești părinți încercă să compenseze prin cadouri jucării tot mai mari și mai sofisticate, însă nu reușesc. Copiii lor au nevoie de mai mult de atât. Sigur, e o situație complicată, dar cel mai bine ar fi să îi ia pe cei mici cu ei, indiferent cât de greu este” a spus Adnana Dobrotă, psiholog.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Numărul firmelor nou-înființate a scăzut cu aproape 70% în ultimele două săptămâni

Publicat

A scăzut drastic numărul firmelor nou-înființate, în ultimele două săptămâni. Au fost deschise doar puțin peste 2000 de societăți comerciale, comparativ cu perioada similară înainte de starea de urgență, când erau înființate aproape 7000, potrivit unei analize Termene.ro. Numărul firmelor înfiinţate la nivel național a scăzut cu 69% în primele două săptămâni de la începutul […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

Peste 140.000 lei și 750 euro, donați, de vineri până luni, pentru achiziționarea de echipamente medicale la Spitalul din Blaj

Publicat

În ultimele trei zile au fost donați peste 140.000 lei și 750 euro pentru Spitalul din Blaj. În prima zi a campaniei au fost donați aproape 100.000 lei. În total, suma strânsă se apropie de 300.000 lei. „Le mulțumim mult blăjenilor care au îmbrățișat, fără rezerve, campania de donații pentru Spitalul Blaj, propus ca spital […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cad soldații din ”Armata Albă”: Peste 280 de cadre medicale din România, INFECTATE cu noul coronavirus. Situația pe județe

Publicat

coronavirus

Conform raportărilor către Institutului Național de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, în țara noastră au fost înregistrate un număr 285 cadre medicale infectate cu noul corinavirus, respectiv 91 de medici, 90 de asistenți medicali, 26 de infirmiere, 8 îngrijitoare și 70 de persoane – personal auxiliar. Citește și OFICIAL, 30 martie: 1952 îmbolnăviri cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Parchetele din Alba suspendă activitatea cu publicul. Documentele, transmise exclusiv prin e-mail și fax

Publicat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba și unitățile de parchet din județul Alba suspendă activitatea cu publicul până la încetarea stării de urgență, au transmis reprezentanții instituției. Toate documentele vor putea fi transmise exclusiv prin e-mail și fax. „Raportat la situaţia creată prin instituirea stării de urgenţă în baza Decretului nr. 195/16.03.2020 al Preşedintelui României, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate