Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Câți copii din județul Alba au părinții plecați la muncă în străinătate. Situație dramatică și la nivel național

Publicat

c

Un document făcut public de administrația prezidențială aproximează cu privire la cât de mulți părinți din România sunt plecați la muncă în străinătate, în timp ce copii lor au rămas în țară, în grija rudelor.

Datele prezentate arată o situație dramatică. Fenomenul este îngrijorător, iar informațiile obținute de autorii studiului sunt contradictorii, în funcție de instituția care le-a furnizat.

c

Astfel, în datele furnizate de direcțiile pentru protecția copilului din fiecare județ și din București, ar fi vorba despre aproape 100.000 de copii.

Numărul lor trece de 159.000, spun, pe de altă parte, Inspectoratele Școlare. Alte studii spun însă că nici acest număr nu ar fi corect și că numărul copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate ar putea ajunge chiar la 370.000.

Potrivit raportului de lucru interinstituțional, în județul Alba ar fi vorba despre 1.200. Asta cel puțin în ceea ce privește cifrele oficiale obținute de la Inspectoratul Școlar Județean.

sÎn ceea ce privește situația raportată de DGASPC, situația este invers decât cea de la nivel național în sensul că instituția a raportat mai mulți copii aflați în această situație: 1.375.

Ce efecte are părăsirea copiilor

O generaţie pleacă şi încearcă cu greu să se adapteze, în timp ce o alta, copiii rămaşi acasă, îşi găseşte cu greu calea. Psihologii se lovesc de cazuri cutremurătoare, în care formele de protest merg până la refuzul de a mai vorbi. Şi asta pentru că cei mici nu au mai avut cui să spună “mama” şi “tata”.

În general, este vorba despre părinți care au fost nevoiți să plece în căutarea unui venit mai bun și care tot nevoiți au fost să își lase copiii în grija bunicilor sau a rudelor.

”Acești părinți încercă să compenseze prin cadouri jucării tot mai mari și mai sofisticate, însă nu reușesc. Copiii lor au nevoie de mai mult de atât. Sigur, e o situație complicată, dar cel mai bine ar fi să îi ia pe cei mici cu ei, indiferent cât de greu este” a spus Adnana Dobrotă, psiholog.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Angajări MApN: Peste 100 de posturi scoase la concurs. Care sunt pozițiile vizate

Publicat

armata militari

Ministerul Apărării Naționale anunță demararea procedurilor de ocupare prin concurs a peste 100 de posturi de cercetători, medici, biologi, biochimiști, farmaciști și ingineri în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Aceste posturi au fost prevăzute în baza strategiei de dezvoltare și relansare a Institutului, aprobată de la începutul acestui an de ministrul apărării naționale, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare meteo: Ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină până la ora 23.00. Zonele vizate

Publicat

furtuna alba

Administrația Națională de Meteorologie informează că sâmbătă vor fi condiții de vreme rea în mai multe zone din țară. De la ora 13.00 până la ora 23.00, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Astfel de fenomene se vor semnala […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Piaţa Artiştilor la Alba Iulia. Alte patru trăsuri de epocă vor fi amplasate în Cetatea Alba Carolina

Publicat

trasuri amplasament cetate

În Cetatea Alba Carolina, în apropierea noului „pod de sticlă” ar urma să fie amenajată o nouă zonă de interes turistic. Vor fi amplasate noi tonete-trăsuri la care albaiulienii şi turiştii vor găsi suveniruri, obiecte de artizanat şi de artă, locaţia devenind o „piaţă a artiştilor”. Proiectul de aprobare a documentaţiei de urbanism intră la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Star Assembly Sebeș: Peste două milioane de cutii de viteză 9G-Tronic, fabricate în România (P)

Publicat

hala daimler

Star Assembly, subsidiara de la Sebeș a concernului german Daimler, a atins un prag remarcabil în istoria transmisiei 9G-Tronic în România: peste 2.000.000 de unități de la startul producției. Fiind prima cutie automată în nouă trepte din lume, 9G-Tronic a fost lansată în anul 2013 în Germania și este produsă oficial în România din 2016, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate