Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Câți copii din județul Alba au părinții plecați la muncă în străinătate. Situație dramatică și la nivel național

Publicat

c

Un document făcut public de administrația prezidențială aproximează cu privire la cât de mulți părinți din România sunt plecați la muncă în străinătate, în timp ce copii lor au rămas în țară, în grija rudelor.

Datele prezentate arată o situație dramatică. Fenomenul este îngrijorător, iar informațiile obținute de autorii studiului sunt contradictorii, în funcție de instituția care le-a furnizat.

c

Astfel, în datele furnizate de direcțiile pentru protecția copilului din fiecare județ și din București, ar fi vorba despre aproape 100.000 de copii.

Numărul lor trece de 159.000, spun, pe de altă parte, Inspectoratele Școlare. Alte studii spun însă că nici acest număr nu ar fi corect și că numărul copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate ar putea ajunge chiar la 370.000.

Potrivit raportului de lucru interinstituțional, în județul Alba ar fi vorba despre 1.200. Asta cel puțin în ceea ce privește cifrele oficiale obținute de la Inspectoratul Școlar Județean.

sÎn ceea ce privește situația raportată de DGASPC, situația este invers decât cea de la nivel național în sensul că instituția a raportat mai mulți copii aflați în această situație: 1.375.

Ce efecte are părăsirea copiilor

O generaţie pleacă şi încearcă cu greu să se adapteze, în timp ce o alta, copiii rămaşi acasă, îşi găseşte cu greu calea. Psihologii se lovesc de cazuri cutremurătoare, în care formele de protest merg până la refuzul de a mai vorbi. Şi asta pentru că cei mici nu au mai avut cui să spună “mama” şi “tata”.

În general, este vorba despre părinți care au fost nevoiți să plece în căutarea unui venit mai bun și care tot nevoiți au fost să își lase copiii în grija bunicilor sau a rudelor.

”Acești părinți încercă să compenseze prin cadouri jucării tot mai mari și mai sofisticate, însă nu reușesc. Copiii lor au nevoie de mai mult de atât. Sigur, e o situație complicată, dar cel mai bine ar fi să îi ia pe cei mici cu ei, indiferent cât de greu este” a spus Adnana Dobrotă, psiholog.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Cardurile bancare ar putea fi înlocuite cu un nou sistem de plăţi. Care sunt variantele

Publicat

card credit

Cardurile de credit ar urma să fie înlocuite cu alt sistem de plată. Este vorba despre transferuri de bani digitale, prin intermediul telefoanelor inteligente sau al altor dispozitive, fără comisioane sau unele reduse. Cardurile de credit este că nu sunt 100% sigure, fraudele de acest fel fiind dese. De asemenea, deţinătorii de carduri nu sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT la Miceşti. O maşină a intrat într-un stâlp de la reţeaua electrică. Zeci de locuinţe au rămas fără curent

Publicat

politie

Un accident rutier s-a petrecut marţi seara în Miceşti. Un autoturism a lovit un stâlp de reţea electrică, iar ulterior a întreruptă alimentarea cu energie în mai multe zone din Alba Iulia şi Miceşti. Întreruperi de curent au fost semnalate în zone ca Bulevardul Revoluţiei din Cetate sau Calea Moţilor. Din primele date, un şofer […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un bărbat a decedat după, prins sub pământ pe un șantier din Benic. Intervenție dificilă, de 6 ore, a pompierilor

Publicat

colaj pompieri

Un accident de muncă a avut loc marți în jurul orei 15.30, în localitatea Benic. Un bărbat care efectua lucrări la rețeaua de canalizare din localitate a fost prins sub un mal de pământ. Pentru salvarea acestuia au intervenit pompierii din Alba Iulia. UPDATE: ISU Alba a precizat că la ora 20.50, pompierii au reuşit […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis, „aproape hotărât” să declanşeze referendum în ziua votului pentru europarlamentare

Publicat

presedintele klaus iohannis

Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este „aproape hotărât” să convoace un referendum pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare. Acesta susţine că este nevoie de o analiză profundă, una care de altfel a și început la Palatul Cotroceni. „Suntem într-o perioadă foarte importantă în care trebuie să consolidăm ceea ce am câștigat, faptul că […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate