Connect with us
Publicitate

CUGIR

Câți euro a plătit un bărbat din Alba pentru un permis auto fals din Serbia. Ce s-a întâmplat când a fost oprit de polițiști

Publicat

Un bărbat din Cugir care a prezentat polițiștilor un carnet fals de conducere a fost condamnat recent de magistrații Judecătoriei Alba Iulia. 

Deși acesta a fost prins în anul 2019, o condamnare în primă instanță a venit în data de 16 iunie 2023.

Motivarea instanței a fost făcută publică, iar modul în care acesta și-a cumparat permisul de conducere a fost evidențiat de magistrați. 

Din câte se pare acesta a dat 1700 de euro, când se afla la muncă în străinătate unui cunoscut pentru a primi un permis de conducere.

La data de 19.10.2019, fără a deține permis auto, inculpatul a condus pe o stradăorașul Cugir iar apoi a prezentat organelor de poliţie care l-au oprit în trafic un permis auto emis de autorităţile Republica Serbia, care era falsificat prin contrafacere, inculpatul cunoscând acest aspect, se arată în motivarea instanței.

Permisul dat de bărbat a fost trimis pentru o expertiză criminalistică, iar anchetatorii au stabilit că acesta era  contrafăcut, iar modalitatea probabilă de contrafacere a constat în scanarea unui suport original, inserarea datelor cu ajutorul tehnicii de calcul, urmată de printarea și înfolierea acestuia.

Audiat, inculpatul a precizat, în esență, faptul că permsiul în cauză l-a obținut în anul 2016 în timp ce se afla la muncă în Serbia, fiind ajutat să-l obțină de către persoana la care lucra, în schimbul sumei de aproximativ 1700 euro.

Pentru fapta sa, în data de 16 iunie 2023, bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 1 an şi 2 luni închisoare cu suspendare.

Decizia nu a fost definitivă și poate fi atacată în apel la instanța superioară.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax