Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Câţi români au furnizat datele personale online, în 2016. Concluziile unui studiu la nivel european

Publicat

calculator

calculator În 2016, aproximativ o treime dintre utilizatorii români de Internet (31%) au furnizat informații personale online, în condiţiile în care media consemnată la nivelul Uniunii Europene (UE) este de 71%, relevă rezultatele unui studiu de specialitate, dat marți publicității, citat de Agepres.

Conform cercetării Perceptum, anul trecut, doar 15% dintre românii care au navigat online au refuzat să-și ofere datele personale pentru a fi folosite în scopuri de publicitate, față de o medie europeană de 80%. Același procent de utilizatori români de Internet au limitat accesul celorlalți la profilul personal sau la conținutul propriu livrat pe rețelele sociale, față de o medie a Uniunii Europene (UE), de 40%.

Statistica oficială arată că, în UE, șapte din zece utilizatori de Internet, cu vârsta între 16 și 74 de ani, sunt conștienți că prin cookie-uri se expun la abuzuri.

În România, doar patru din zece români (38%) sunt la curent cu existența acestor fișiere și cu ce oferă ele deținătorilor de site-uri: un feedback valoros cu privire la preferințele utilizatorilor în materie de cumpărături, surse de informație, vacanțe și altele.

Potrivit sursei citate, la nivelul anului 2016, aproape o treime dintre utilizatorii români de Internet (31%) au furnizat informații personale online, față de media europeană, care se situează la 71%. În același timp, 24% au citit politicile de confidențialitate ale site-urilor (37% media UE), iar 70% dintre cei care au navigat online au făcut-o de pe telefoanele mobile sau de pe smartphone și 26% de pe tabletă.

Datele utilizate în cercetarea de specialitate au fost emise de Biroul european de statistică (Eurostat) în perioada decembrie 2016 — februarie 2017.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax