Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cauciucurile pentru autovehicule sunt comercializate obligatoriu cu etichete privind performanţele şi eficienţa acestora

Publicat

cauciucuri-de-iarna

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern lansat în dezbatere publică de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), începând cu data de 1 noiembrie, anvelopele pentru autoturisme trebuie etichetate cu informaţii referitoare la eficienţa consumului de combustibil.

Cei care își vor achiziționa anvelope vor avea la dispoziție informaţii în limba română referitoare la clasele de eficienţă a consumului de combustibil, clasele de aderenţă pe teren umed şi clasele de zgomot exterior de rulare. Aceste date îi vor ajuta pe cumpărători să achiziţioneze pneuri mai sigure, mai silenţioase şi mai eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil.

Conform proiectului de act normativ, aplicarea cerinţelor de etichetare a pneurilor va avea ca efect creşterea eficienţei consumului de combustibil în sectorul transporturilor, ceea ce implică un impact macroeconomic pozitiv, dat fiind faptul că economisirea de combustibil compensează preţul de achiziţie ridicat al pneurilor, rezultat din costuri mai mari de producţie.

Totodată, această măsură a fost introdusă pentru atingerea obiectivului stabilit la nivel comunitar de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 20%, până în 2020. Nerespectarea etichetării anvelopelor va fi considerată contravenţie şi se va sancţiona cu amenzi cuprinse între 9.000 lei şi 20.000 lei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax